Telefon

+36 30 620 3023

5 kérdés ahhoz, hogy több pénzt teremtsünk Curry Glassel

Blog

Bars®, Facelift®, Body® tanfolyamok időpont egyeztetéssel: +363064203023

Legtöbb szakember tanácsa így hangzik: ha sokat dolgozol, akkor tuti bizonyos pénzösszegre teszel szert. Mi van akkor, ha nem ez az egyetlen módja a dolognak? Mi van akkor, ha szórakoztatóbban és könnyebben lehet pénzt szerezni?
Ha kérdéseket teszel fel, az több ötletre és különféle lehetőségekre nyit meg. Ha kérdéseket teszel fel, és válaszolsz rájuk, csak egy ötleted és egy lehetőséged van. Ha nyitottan hagyod a kérdést, és igazán kíváncsi vagy a megoldásra, megnyitod elmédet arra, hogy megengedje neked: végtelen ötleteknek légy tudatában.
Íme 5 olyan kérdés, amelyeket feltehetsz azért, hogy megnyisd kreativitásodat és ötleteidet a pénz folyására.
Hogy lehet még ennél is jobb?
Kérj, és megadatik; ez egyetemes törvény, még a Bibliában is benne áll. Felteheted ezt a kérdést, valahányszor valami jó vagy valami rossz történik. Ha valami rosszról van szó, az jobb lesz, ha valami jóról, még jobb!
Gary Douglas, az Access megalapítója egy asszonyról mesél, aki az utca szélén talált egy centet, és megkérdezte: „Hogy lehet még ennél is jobb?” Később 50$-ot talált! Újra feltette a kérdést. Aznap este, amikor kiszállt a buszból, a földön valami fénylő dolgot talált: egy gyémánt karkötőt a csatornában. Annyira megkapta ez az egész élmény, hogy azt gondolta, ennél jobb már nem lehet a dolga. Nos, nem is lett.
Amikor felteszed ezt a kérdést, és nincs nézőpontod arról, mi lesz az eredménye, megengeded magadnak, hogy megnyílj mindenre, amit az Univerzum ajándékozhat neked.
Mit adhatnék ma az életemhez azért, hogy több pénzt teremtsek?
Úgy gondolom, hogy amikor ezt olvastad, azt gondoltad, úgyis elég pénzed van. Mi van akkor, ha azzal, hogy új dolgokat adsz az életedhez, minden projekteddel kapcsolatban új perspektívád nyílna? Ha egy projekt lassan halad, és nincs motivációd, figyelmedet valami másra irányíthatod, és aztán tiszta laphoz térhetsz vissza. Nos, arra bátorítlak: kérdezz. Fáradt vagy, vagy unatkozol? Úgy találod, hogy egy unalmas projekt közben mindig fáradt vagy? Mi van akkor, ha minden, amit életedhez hozzáadsz, olyan vicces lenne, hogy többet sose rekednél meg?
 A képességek hogyan tudnak pénzt teremteni?
Megfigyelted már, hogy ha valamiben jó vagy  nem értékeled? Azt gondolod: hiszen ez olyan könnyű, bárki meg tudja csinálni, és ezért úgysem fizet senki sem neked? Ez nem igaz! Mindenkinek van olyan adottsága és tehetsége, ami másoknak vagy megvan, vagy nincs meg.
Írj egy listát mindarról, amit szeretsz csinálni, és könnyen megy neked. Talán kertészkedés, telefonálás, körmöd festése, olvasás… Írj egy hosszú listát. Aztán kérdezd meg: „Mi kellene ahhoz, hogy ebből pénzt csináljak?”
Hol tudom úgy elkölteni a pénzemet, hogy pénz lesz belőle?
Biztos vagyok benne: már hallottad azt a mondást, hogy „ahhoz, hogy pénzt csinálj, pénzt kell költened”. Az emberek általában ragaszkodnak a pénzhez, tehát van nekik. Ha utolsó dollárodat is markodban tartod, hogyan tudnál többet kapni? Nem tudsz! A kezed csukva van! Hol tudsz ma pénzt költeni ahhoz, hogy több pénzt teremts?
Lehet közvetve, mint egy befektetéssel. Lehet például egy új ruha vétele. Ne zárkózz el az elől, hogyan tudnak a dolgok pénzt teremteni, és meg fogsz lepődni!
Mi lehetne ma élvezetes számodra?
A pénz és a munka általában komoly téma. Mi van akkor, ha viccesek? Termelékenyebb vagy, amikor unatkozol? Nem sokan azok. Amikor az emberek boldogok és kevésbé stresszeltek, termékenyebbek, ami általában több pénz aratásával jár. A mi valóságunkban azt mondják nekik, hogy a munka nem vicces, és az üzlet kemény. Nem lesz mindig könnyű, de mi van akkor, ha élvezhetőbb (mint gondolod)?
Ezek a kérdések több ezer embernek segítettek, gondolhatod, hogy neked is segíteni fognak. Használd azt, ami számodra igaz. Lehet, hogy virágzol a kreativitásban, vidámságban és kihívásokban. Ha igen, akkor ezek a kérdések biztos jók számodra. Lehet, hogy szereted a rendet és a dolgok kényelmét ahhoz, hogy minden úgy menjen tovább, mint mindig. Ha igen, az is jó.
Hajlandó vagy feltenni ezeket a kérdéseket, és megfigyelni, mi történik?
Forrás: 5 Questions to Create More Money 
Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is