Telefon

+36 30 620 3023

5 kérdés, hogy pénzt teremts II.

Blog

Access Bars®, Facelift®, Body® 5 kontinens masszázs tanfolyamok időpont egyeztetéssel:

Öt kérdés, hogy pénzt teremts 2.

A „nehézből” kivezető út: kérdezz. Jó kérdés az, hogy az a gondolat, amitől nehéz érzésed lesz, vajon elsőrendűen a tiéd-e. Ha felteszed ezt a kérdést, és könnyű érzeted lesz bárhol univerzumodban, ez arra utal, hogy a gondolat elsőrendűen nem a tiéd!

Kérdések

1.Mi az, amit ma hozzáadhatok életemhez, ami most és a jövőben sok pénzt fog teremteni?Ez ellenkezhet belső szemléleteddel, ha vallásos gondolataid oda szűkítettek le, hogy egy korlátolt vagy csekély költségvetéshez alkalmazkodj. Mennyire működött neked ez a stratégia?A lecsökkentés választása az univerzumodban azonnali korlátozáshoz és beszűkítéshez vezet, és ez az ellenkezője annak, ami meghívja a pénzt életedbe! Olyan nézőpontot erősít, amelyik szerint a szűkösség valós dolog, és ez számládban is tükröződni fog.A lecsökkentés által teremtett beszűkülés a legnagyobb eszközeidet is hatálytalanítja: azt a végtelen kreativitást, ami te, mint végtelen légy VAGY. Minél kreatívabb vagy, annál inkább fogod használni kreatív adottságodat arra, hogy szarságokat és katasztrófákat teremts, ha kreatív adottságodat nem arra használod fel, hogy olyasmit teremts, amit szeretnél: például pénzt. Gondolj egy olyan időszakra, amikor életedben nem volt elég dolog, ami szórakoztatna és ami révén teremtenél. Az eredmény: olyan katasztrófák, amiket meg tudtál oldani, éppen csak azért, hogy ne unatkozz? Érvényes ez pénzhelyzetedre is?

Ez a kérdés és az ezt követők arról szólnak, hogyan teremts tudatosságot. Sétálgass a kérdéssel, és figyeld meg, mit mutat fel az univerzum neked. Nem kell rögtön válaszolnod. A kérdés a lehetőségek és a tudatosság teremtéséről szól, nem a válaszéról.

2.Hogy lehetne ez ennél is jobb?

Próbáld minden alkalommal ezt mondani, amikor tíz cenet kapsz, és mindig, amikor jó érzést teremt.

Egy nő, aki New Yorkban Douglas tanfolyamán vett részt, talált két centet, amikor kilépett a tanfolyam terméből. Ezt mondta: „Hogy lehetne ez még ennél is jobb?”Lifttel ment le, kilépett a liftből, lenézett, és látott egy 10$-ost a földön. Ezt mondta: „Hogy lehetne ez még ennél is jobb?”

Meglengette a levegőben a tízdollárost, és földalatti helyett taxival ment haza.A taxi az épülete előtt rakta ki, és nem hátul, ahol bement volna, ha földalattival megy. Mikor kilépett a taxiból, látott valamit csillogni a csatornában. Felemelte: egy gyémánt karkötő volt.

Ha továbbra is ezt kérdezte volna: „Hogy lehetne ez még ennél is jobb?”, akkor ez a nő továbbra is kapott volna. De nem volt ilyen szerencséje, mert ezt mondta: „Ennél jobb már nem lesz a dolog”, és a „szerencséje” itt leállt. Soha nem tudhatod, mi történik, és mit tárol az univerzum számodra, ha nem kérdezel.

3.Ha vásárolsz, pénzt teremtesz?Valahányszor azon gondolkozol, hogy vegyél-e valamit, kérdezd azt, teremt-e pénzt számodra. Ez furcsának tűnhet, ha nem szoktad meg, hogy mindenben felismerd a tudatosságot, de a tudatosság mindenben jelen van, és a módszer működik. Egyik módszer arra, hogy ezt megtanuld: képzelj el a fejedben két kis felhőcskét. Az egyik „igen” és a másik „nem”. Amelyik nagyobb és könnyebb egy kérdés feltevésekor, az vonatkozik arra, amire kérdezel.

A pénzteremtés nem lineáris. A jómód teremtéséhez hozzátartozik az is: elismerem, minek van valódi értéke, és minek nincs. A ruha és a modern bútorok és háztartási tárgyak értéke például ritkán emelkedik, ezzel szemben antikvitás, ékszer, bizonyos műtárgyak és egyéb minőségi kézimunkák értéke nő. Az a ruha, amire okvetlenül vágysz, mire hazaérsz, az árának 10%-át éri már csak. Nem kellene ennek tudatában lenned MIELŐTT megveszed?A ruha teremthet neked pénzt, csak légy tudatában, hogy ez nem lineárisan igaz. Ha ez a trikó vagy ruha azt az érzést kelti benned, hogy ezer dollár értékű, a belső értéknek ez az érzése könnyen azt a benyomást teremtheti másokban, hogy gazdag vagy. Ez önmagában jobban sarkall másokat arra, hogy pénzt adjanak neked bármire is.

4.Akarsz engem birtokolni?

Ezt a kérdést mindenre fel kellene tenned, ami körülötted van. Rájöttél már, hogy a tárgyak birtokolnak téged? Azért dolgoznak, hogy fizessenek neked, vagy te azért dolgozol, hogy fizess értük? Ki birtokol kit?

Ezt a kérdést a tulajdonodban lévő dolgokra teheted fel. Ha már nem akarják, hogy birtokold őket, környezetedben holt teret teremtenek, amit jövedelmezőbb birtokokkal és tevékenységekkel lehet betölteni.

Ha a tárgyad már nem akar téged birtokolni, kérd meg, hozza eléd pénzzel kezében azt a személyt, akit birtokolni szeretne. Ha nem jön senki, ajándékozd el a tárgyat. A reklámhirdetéseket tartalmazó honlapon találsz egy „szabad szekciót”, ami lehetővé teszi, hogy az emberek megtalálják, amit keresnek, akkor is, ha személyesen érte jönnek. Természetesen más módon is eladhatod, ha megéri számodra az idő befektetést, vagy elajándékozhatod valami jótékonysági szervezetnek, és az adóbevallásodhoz megtarthatod a nyugtákat.

Sok helyen bizományi áruházak bújnak ki csak úgy a földből. Ha érdekli őket a bútorod, csak szólnod kell nekik. Ha új bútorokra van szükséged azokra a helyekre, ahonnan a régiek elkerültek, nagyszerű lehetőség ez arra, hogy valami szép modern vagy antik bútort vásárolj jóval a kereskedelmi ár alatt ugyanezekben a boltokban.

5.Mi mást tudok innen kiindulva teremteni?

Douglas szerint az élet legnagyobb kalandja az, hogy semmiből indulva valamit teremtesz. Ő csak tudja, négyszer megtette már!

Megfigyelte, hogy sok ember a valós birtoklások és életminőség terén „semmi”, de azt beszélik be maguknak, hogy igazából van valamijük. Douglas azt ajánlja: kezdd azzal, amid már van, és kérdezz így: „Mi mást tudok ebből kiindulva teremteni?” – ez annak a kalandnak a teremtése lehet, hogy milliókkal rendelkezz.

Douglas megfigyelte, hogy legtöbb ember inkább letelepszik egy uncsi életben, ahelyett, hogy kalandba fogjon, mert nem akar kockáztatni, nem akarja annak a lehetőségét, hogy semmije se legyen.

Még akkor is, ha a „semmi” lehetősége el is múlik, a kérdés továbbra is használható, és a kaland még mindig elérhető.

Ha nincs pénzed, ez csak azt jelenti: elkezdheted a többel-rendelkezés kalandját, mondja Douglas. Mi van akkor, ha hajlandó vagy elfogadni a nézőpontot, ezzel az 5 kérdéssel? Mit gondolsz, milyen gyorsan változik meg anyagi helyzeted?

Forrás: Five Questions to Create More Money

Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz. com

Ismerd meg többi blogomat is