Telefon

+36 30 620 3023

5 olyan szokás, amely tönkreteheti kapcsolataidat – dr. Dain Heer

Blog

Kapcsolatok. Tudod, hogy ha jól működnek, az élet csodálatos! De ha nem működnek olyan jól, minden másra hatással vannak.

Valójában mi történik a kapcsolatokban, ami vidámtól, játékostól és élvezetestől kezdve élettelenné, unalmassá és sokszor konfliktustól terheltté teszi őket? Jobban szólva mi kellene ahhoz, hogy kapcsolataid egyre jobbak és jobbak legyenek? Mi van akkor, ha minden új nap jobb a kapcsolatod az előzőnél? Mi van akkor, ha új lehetőségek merülnek fel? Mi van akkor, ha a valóságod több öröm, több könnyedség, több tér és mindenből több lenne, amire vágysz?

Sok olyan szokás van, amelyekbe kapcsolataink során beleesünk, és amelyek azt tönkreteszik, és nem hagyják, hogy partnerünkkel örömteli, alkotó és kreatív kapcsolatunk lehessen. A jó hír: TE változtathatsz ezen. Mindig választhatsz, ami azt jelenti, hogy mindig választhatsz valami mást.

Hajlandó lennél elengedni azokat a szokásokat, amelyek kapcsolatodat tönkreteszik? Szeretnél valami mást választani?

Íme 5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatokat, és az ezek megváltoztatására képesítő eszköz.

Másokkal összehasonlítjuk magunkat

Mennyire ítélkezel magad fölött? Mennyire hasonlítod össze magadat másokkal? Partneredet? Kapcsolatodat mások kapcsolatához? Vajon mindig azt figyeled, mennyire illesz bele környezetedbe? És arról biztosítod magadat, hogy kapcsolatod elfogadható? Hogy jól ápolod?

Az összehasonlításokkal az a gond, hogy mindig úgy végződnek, hogy valami nem stimmel velünk

Amikor legközelebb megfigyeled, hogy valakihez hasonlítod magadat, tedd fel a kérdést: „Mi az a jó bennem, amit nem értek? Mi az a jó a partneremben, amit nem értek? Mi az a jó a kapcsolatunkban, amit nem értek?”

Ezek a kérdések kivisznek a saját magad, partnered vagy kapcsolatotok fölötti ítélkezésekből, s azonnal új lehetőségek előtt nyitnak ajtót.

Feladjuk mindazt, amit élvezünk

Mit csinálsz szívesen? Szeretsz táncolni? Úszni? Kocogni? Még mindig csinálod mindazt, amit szeretsz? Vagy feladtad őket, mert partnered nem szereti őket?

Hajlandó vagy elengedni azt a gondolatot, hogy neked és a partnerednek mindig ugyanazt kell szeretnetek? Mi volna, ha azt csinálhatnád, amit élveztél, és a partnered is azt csinálhatná, amit ő élvezett?

Válaszd már ma azt, hogy az vagy, azt csinálod és azt választod, ami a te lényedhez járul hozzá, és életedet nagyszerűvé teszi. Ha életed nagyszerű, kapcsolatod is azzá válhat.

Elszakadunk azoktól, akik kedvesek és gondoskodóak voltak velünk

Vannak olyanok, akik hozzájárultak életedhez, de akikkel megszakítottad a kapcsolatot, mert a partneredre koncentráltál?

Mennyi örömet és könnyedséget jelentene azokkal újra felvenni a kapcsolatot, akik fantasztikus ajándékok voltak számodra? Mennyit adna hozzá életedhez, ha MINDENKI gondoskodását és figyelmét élvezhetnéd?

Már ma elkezdheted. Nézz körül. Élessz újra kapcsolatokat.

Válaszokat keresünk

Amikor kapcsolatunkban konfliktusok merülnek fel, válaszokat keresünk. De a válaszok soha nem vezetnek azon túlra, amit már tudunk. Tehát a legközelebbi konfliktus vagy egyet-nem-értés alkalmával, vagy ha valami nem működik a kapcsolatodban, tégy fel kérdéseket. Ahelyett, hogy valamilyen következtetésre jutsz arra vonatkozóan, hogy mi történik vagy minek kellene történnie a változáshoz, kérdezd ezt: „Mi más lehetséges még?”

Amikor kérdezel, tekintetedet mindenfajta megszokáson túlra irányítod, minden gondolaton, minden nemrég megtalált következtetésen túlra, és új lehetőségek terére.

Ezt is kérdezheted: „Hogy lehetne ennél is jobb?” Kérdezd ezt, amikor a dolgok jók vagy rosszak. Amikor kérdezel, a dolgok egyszerűen jobb irányba fordulnak.

Kapcsolatunkban bekapcsoljuk az automata pilótát

Azért kezdődik egy kapcsolat, mert választjuk. Partnernek egy bizonyos személyt választunk. Azt választjuk, amilyennek a kapcsolatunkat szeretnénk. De néha az aktív választás eltűnik, és elkezdünk csak létezni a kapcsolatunkban. És ha nem választjuk aktívan kapcsolatunkat, akkor nem is teremtjük.

Akarsz ezen változatni? Akkor válassz naponta!

A mindennapos választás kapcsolatodban lezárja az automata pilótát, és visszahoz téged abba a kreativitásba, örömbe és azokba az izgalmakba, melyeket ismersz kezdettől.

Talán már hallottad, hogy az őrültség definíciója ez: „mindig ugyanazt csinálni és más eredményeket elvárni”. Ha kapcsolatunkban megtartjuk a megszokásokat, ugyanazokra az eredményekre jutunk. Ha túl akarunk lépni kapcsolatbeli szokásainkon, fel kell ismernünk, hogy valami más is lehetséges, azt kell választanunk, és kapcsolatunk dinamikus módon megváltozhat.

Forrás: 5 Habits That Can Ruin Your Relationship

Fordította: Kaposi Luca

Forrás: www.valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is