Telefon

+36 30 620 3023

A Hála elősegíti a pénz áramlását – Curry Glassel

Blog

Gary Douglas ezt mondja: A hála a másik emberben is hálát teremt, hála nélkül képtelen vagy kapni. Minél hálásabb vagy, annál több pénzed lehet.

Vajon mindig azokra a dolgokra fókuszálsz, amikkel nem rendelkezel? Csodálatos dolog mindarra nézni, amit teremteni szeretnél, de ha nem tekintesz mindarra, amit már teremtettél, csak ugyanannyit kaphatsz. Mennyivel több pénzt kaphatnál, ha mindenért hálás lennél?
A hála nem zár ki semmit és senkit. Az élet bőségéért, a jóért, a rosszért és a csúfért való köszönet-érzés. Azt jelenti, hogy hálás vagy mindazért, amit kértél, és amit nem kértél.
A hála nem szelektív. Nem azt jelenti, hogy valamiért hálás vagy, másért nem. Ez ítélkezés. Nem lehetsz egyidejűleg hálás és ítélkező.
Minél többet vagy hajlandó kapni, annál több mindennek engeded meg, hogy hozzájáruljon életedhez és pénzed folyásához!
Milyen érzés az, amikor valakinek csinálsz valamit, és az nagyon értékeli? Boldog érzéssel tölt el, és azzal, hogy legközelebb is hajlandó vagy neki valamit csinálni, amire megkér? Nos, Mi van akkor, ha valaki csak azon panaszkodik, amit nem csináltál elég jól neki? Annyira örülsz, hogy legközelebb is szolgálatára állsz? Talán nem. A pénzzel ugyanez a helyzet.

Mennyi pénzt szeretnél? E célból hálásnak kell lenned aktuális anyagi helyzeted miatt. Akkor is, ha azt döntötted el, hogy nem elég a pénzed. Gyakran azt gondoljuk, hogy majd akkor hálásak leszünk a pénzért és boldog lesz az életünk, ha bizonyos összegünk lesz, de ez könnyű vagy nehéz érzetet kelt benned? Mi volna, ha azt választanád most, hogy boldog vagy, függetlenül attól, mennyi pénzed van? Mi volna, ha egyszerűen hálás lennél azért a pénzért, amennyivel éppen rendelkezel? A pénz követi az örömöt! Nem fordítva. Ha nem tudod értékelni azt, amit már teremtettél, lehetséges, hogy nehéz lesz sokkal többet teremtened az aktuális mennyiségnél?

A hála mindent és mindenkit magába foglal. Ha hálás vagy, teljes megengedésben vagy.
Ha nem ítélkezel, több lehetőség előtt nyitsz ajtót. Vegyünk embereket példának. Nem utasítasz vissza senkit kliensként a ruhája, életkora stb. miatt. Nem tartanád magadat rossznak vagy erkölcstelennek, ha pénzt fogadnál el valakitől, akinek nincs sok pénze. Nem utasítanád vissza a családod által felkínált pénz azért, mert az alamizsna. Ezek ítélkezések. Hálás lennél a pénzért, mihelyst az felbukkan? Hányféle módon utasítottad vissza a pénzt? Ezen változtathatsz!

Legközelebb, amikor valaki felajánlja, hogy fizet neked egy italt vagy elvisz valahová, csak mosolyogj, és köszönd meg. Figyeld meg, mit művel ez a világukban! Figyeld meg, mi minden történhet, ha nem ítélsz meg egy helyzeted, hanem helyette a hálát választod. Egész pénzügyi helyzetedet megváltoztathatja!”

Forrás: Gratitude Increases Money Flows
Fordította: Kaposi Luca

Forrás: valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is