Telefon

+36 30 620 3023

A kreatív munkafolyamatok megértése meg tudja változtatni az életedet – CHUTISA BOWMAN

Blog

A kreatív munkafolyamatok megértése meg tudja változtatni az életedet

Abban hiszel, hogy ahhoz, hogy elérd a célodat mindent meg kell tervezned szigorúan? Működik ez?

Lehetséges. Ettől élvezetes számodra a munka és a lehető legtöbbet teremted vele? Lehetséges, hogy nem.

A kreatív munkafolyamatok megértése meg tudja változtatni az életedet

Abban hiszel, hogy ahhoz, hogy elérd a célodat mindent meg kell tervezned szigorúan? Működik ez?

Lehetséges. Ettől élvezetes számodra a munka és a lehető legtöbbet teremted vele? Lehetséges, hogy nem.

Amikor rákényszeríted önmagad, hogy tervek szerint teremts, az soha nem működik! Amikor kényszeríted magad, hogy leülj és a tervek szerint teremts, akkor jelennek meg a problémák. A tény pedig az, hogy mikor nem a kreatív zónádban vagy, akkor nem a tőled lehető legjobb működik és jelenik meg.

Amit a legtöbb embert teremt, az azon alapul általában, hogy. Mekkora energiát fektetnek a folyamatos kontrollálásba, hogy elérjék azt, amit akarnak. A legtöbben azt hiszik, hogy keményen kell dolgozniuk.

Azt hiszik, hogy teremtés forrása a kontroll és a kényszer. A legtöbbszőr erőből és kényszerből hozzák létre a dolgokat. Amikor szilárd irányelveket raksz a kreativitásra, akkor legtöbbszőr beszilárdítod a kreatív folyamatot, ami nem igen segít.

A görögök a ‘Múzsa’ idejét használták, mert azt gondolták, hogy a kreativitás az arról szól, hogy követni egy inspirációt az univerzumból. Arról szól, hogy megtanuljuk követni az energiát, ahelyett, hogy nyomatnánk. A kreatív folyamat az nem arról szól, hogy erővel és kényszerrel hozunk létre dolgokat az életünkben.

Ha hiszel, ha nem a múzsákban, a tény az az, hogy nem mindig van jelen az inspiráció, ami teremthetne. Ez sokaknak kihívás lehet, sőt még az is lehet, hogy elcsüggeszthet.

De amint abbahagyod, hogy nyomást gyakorolsz arra, hogy az inspiráció megjelenjen, akkor kezd el általában a munkafolyamat könnyeddé válni.

Amikor úgy érzed, hogy elakadtál, akkor hátra kell, hogy lépj a projekttől, csinálj valami mást, menj el csak sétálni akár. A kérdés, amiből ilyenkor működhetsz: “ Mi az, ami valójában lehetséges itt, amit még nem is vettem észre? “

Amikor érzékeled az energiában a beragadást, akkor kérdezd meg: “ Mi az, ami lehetséges itt? “ így, gyakran éberré válhatsz előszőr is arra, hogy mi az, ami nem lehetséges. Az emberek próbálják elnyomni azt, ami nem lehetséges, és próbálják erőltetni, hogy megjelenjenek mégis a dolgok, azt gondolván, hogy ez a legjobb módja annak, ahogy csinálhatják. Van ennél könnyebb út is.

Nem akarod magad egy olyan helyeztbe helyezi, ahol kiégsz. Ezért is jelent segítséget az, ha odafigyelsz arra, hogy számodra mi a legkönnyebb módja annak, hogy a legjobb és legproduktívabb munkát hozd létre. A kulcs a nagyszerű munka teremtéséhez nem a kényszer.

Kikényszeríteni dolgokat ,az legtöbbször  elnyomja azt a végkimenetelt, amire vágysz valójában. Abban a pillanatban, amikor abbahagyod azt, hogy annyira próbálkozol, hogy a dolgok megtörténjenek, a kreatív folyamat beindul magától sokkal jobba, mint amikor keményen próbálkozol.

Nem használhatod a kényszert és az erőltetést, de mi van ha a befogadásból teremtesz? Az egyetlen módja annak, hogy a pillanatból teremts és hogy a lehetőségek teremtésének mezsgyéjéről működj, ha hajlandó vagy elengedni a kontrollt, a kényszert és erőltetést. Majd mindent be tudsz fogadni, ami csak elérhető számodra és minden lehetőség elkezd megjelenni. Akárhogy is van ez, hajlandónak kell lenned arra,, hogy befogadj mindent ítéletek nélkül.

Ez tényleg akkor történhet meg így, ha hajlandó vagy elengedni a teremtés szükségességét, amit úgy látunk, hogy a legtöbben szeretnénk igazából. Amikor elengeded a kontrollt, a kényszert, akkor kinyitottad az ajtót , hogy egy folyamatos generálásban légy, ahelyett, hogy egy konkrét eredményt akarnál elérni.

Az univerzum tudja, hogy merre tartasz, hol kell lenned és hogy mire van szükséged. Minden előkészít neked , abból is a legjobb lehetőséget, és te azzal állsz az útjába ennek, ha nem választod, hogy befogadd az inspirációt.

Nem a kontrollról szól, amikor ez megjelenik. Arról, hogy megengedni azt, hogy megjelenjen és hajlandónak lenni befogadni ezt, amikor megjelenik.

A múzsa megjelenhet bármelyik pillanatban, ez igaz. Azonban ő is általában valakivel együtt jelenik meg, aki tudni fogja, hogy hogyan lehet őt befogadni. Megérteni a kreatív munka lényegét segíthet abban, hogy elérj olyan dolgokat, amikről lehet, hogy eddig csak álmodoztál.

A kulcs a megengedés. Ahelyett, hogy kontrollálnál mindent körülötted, légy hajlandó arra, hogy nyitott legyél minden olyan dologra, amire eddig még nem is számítottál. Légy hajlandó arra, hogy történjenek a dolgok, ahelyett, hogy megtörténté tennéd őket. Az kényszer nélkül a múzsa is meg fog találni könnyedén téged.

CHUTISA BOWMAN Blog bejegyzése

Forrás:http://generativewoman.com/blog/understanding-your-creative-workflow

Fordította: Kozák Anikó

Ismerd meg többi blogomat is