Telefon

+36 30 620 3023

A pénz-elfogadás pszichológiája- Susanna Mittermaier

Blog

A pénz-elfogadás pszichológiája- Susanna Mittermaier

Susanna Mittermaier, pszichológus, pszichoterapeuta és a “Pragmatikus pszichológia“ szerzője

Pszichológusként a terápia egy új paradigmáját dolgoztam ki, amit pragmatikus pszichológiának neveztem el. Pragmatikus és kérdezésre irányuló eszközök és stratégiák egyedi készletét használja fel nagy siker céljából, a legkülönbözőbb pszichológiai megnyilvánulásoktól és rendellenességtől, mint például félelem, depresszió, PTSD szenvedő kliensekkel.

Érdekes módon ugyanezek az eszközök segítenek az embereknek a pénzhez való viszonyukban is. Amennyiben gondolataikat a problémáiktól a pozitív dolgok felé helyezik mozdítják el, az emberek képesek lesznek olyan pénzkeresési áramlásokat felismerni és teremteni, amelyeket azelőtt soha nem láttak, és ezáltal megnövelik bevételüket.

A pszichológusokat sokszor arra tanítják, hogy azt nézzék, ami nem működik…,  és nem azt, ami jól megy… ez pedig az embereket továbbra is megrekedt állapotban tarthatja, és nem teszi lehetővé nekik, hogy valami mást lássanak, olyasmit, ami túlmutathat diagnózisukon vagy problémájukon. A pragmatikus pszichológia, ami azt jelenti: „azt csináljuk, ami működik”, segít az olyan embereknek, akik rosszul érzik magukat, hogy kapcsolatba kerüljenek mindazzal, ami tulajdonképpen csodálatos és jó bennük. Ahelyett, hogy drámai lennék, abban támogatom klienseimet, hogy legyenek pragmatikusak, és ez működik is.

Íme néhány tippem:

  1. Ne a pénzszerzés miatt keress pénzt. Vigyázat: ez lehet, hogy elsőre lehetetlennek tűnhet.

Ha nem azért keresel pénzt, hogy pénzt szerezz, azonnal teremteni kezdesz. Azt csinálod, amit élvezel, és nem a hiányodat teszed valósággá. A pénz akkor jön, amikor nem fókuszálsz rá, és amikor teremtesz. A szükséglet egy definíciója a hiány. Amikor valamit akarsz, eltolod magadtól a dolgokat. Ehelyett fókuszálj arra, aki vagy, amit szenvedélyesen szeretsz, ami örömet okoz, amiben ügyes és tehetséges vagy, hogy különbözz a világtól. A pénz áramlani fog hozzád.

  1. Vizsgáld át és változtasd meg a pénzről való elképzeléseidet.

Bármit, amit a pénzről hiszel, hogy igaz, pontosan azt fogod teremteni. Ha azt hiszed, hogy nehéz pénzhez jutni, akkor az is lesz. Kapcsold ezt ahhoz a hithez, hogy könnyű pénzhez jutni. Kérdezd meg magadtól: Mit hiszek a pénzről? Kié ez a hit?

  1. Légy hajlandó befogadni/kapni.

A pénz a te befogadóképességedről szól. Megvan annak a művészete, hogyan fogadod be azt, amit kérsz. Ez különösen akkor működik hatásosan, amikor nincs nézőpontod arról, hogyan és mikor kapod meg azt, amit kérsz. Légy hajlandó befogadni.

  1. Ne aggódj a pénz miatt. Inkább kezdj el teremteni.

Amikor nincs semmi, ami miatt az emberek aggódhatnának, kitalálnak valamit. Ha többé nem aggódsz minden miatt (beleértve a pénzt is), el tudsz kezdeni teremteni, beleértve a bevételi csatornákat is, és életed egyszerűen működni fog. Kérdezd meg magadtól: Miért aggódok? Abba tudom hagyni az aggódást? Ha abbahagyom, mit akarok teremteni?

  1. Értsd meg, hogy a bevételnek sok és sokfajta minőségi áramlása van.

Sok embernek megvan a fix elképzelése arról, hogy a bevételnek csak egy útja van, mint például a teljes munkaidőben dolgozás. Ez azt jelenti, hogy elszalasztanak minden más forrást, ahonnan a pénz érkezhet. Sokan nem tartják kielégítőnek a hagyományos pénzkeresést. Fontos megérteni, hogy mindenkinek megvan a maga útja ahhoz, hogy több pénzt teremtsen, ezt jelenti tulajdonképpen a Neked Való Gazdagság. Kérdezd meg magadtól: Számomra milyen más bevételi forrás lehetséges?

  1. Légy hálás a pénzért.

A pénz sok csodálatos tapasztalatot hoz számunkra, fejlessz ki intim és szép kapcsolatot pénzeddel, és gyakorold a hálát. Amikor megnézed bankszámládat vagy pénztárcád bármelyik pénzdarabját, élvezd a bőséget, amit az képvisel.

  1. Azért keress pénzt, hogy legyen, ne azért, hogy elköltsd.

Legyen pénzed, és tartsd meg magadnak. A gazdagság érzését fogja nyújtani számodra. Minden bevételed 10 százalékát tedd egy külön bankszámlára, és soha ne költsd el.

  1. Kezdj olyan dolgokat vásárolni, amiket nem engedhetsz meg magadnak.

Játssz azzal, mit tud a pénz megszerezni. Menj be egy üzletbe, ami mellett általában elsétálsz. Érezz bele, mit szeretnél igazán ebből az üzletből. Kérdezd meg magadat: Ha nem a pénzen múlna, mit választanék? Fényképezd le magad abban a ruhában vagy egy különleges árucikkben, és fogadd be a pillanat energetikai hozzájárulását. Kérdezd meg magad: Mi kellene ahhoz, hogy a jövőben ezt könnyedén meg tudjam szerezni?

  1. Légy teljesen tisztában azzal, amit minden hónapban elköltesz.

Ha valóban teljesen tisztában vagy azzal, mibe kerül az életed, akkor pontosan tudod, mit kell kérned ahhoz, hogy többszörös bevételi áramlást teremts. Tehát tisztázd adósságaidat, pontosan mennyiről van szó, és mennyi időbe fog telni, amíg kifizeted.

Susanna, aki Neked Való Gazdagság facilitátora, arra hívja az embereket, hogy olyan könnyed életet teremtsenek, ami nekik működik.

A Neked Való Gazdagság olyan emberek számára meghívás, akik könnyedén áramló életet szeretnének teremteni, ahol nem a megszerzésről és az egyszerű túlélésért való küzdelemről van szó. Ahol arról van szó, hogy boldogok legyünk és befogadjuk és ünnepeljünk, mert akkor jön hozzád a pénz, amikor ünnepelni kezdesz ahelyett, hogy aggódnál.

Forrás: The Psychology Of Receiving Money
Fordította: Kaposi Luca

Ismerd meg többi blogomat is