Telefon

+36 30 620 3023

Az öröm az élet célja?

Blog

Még csak nem is fogtam fel, hogy egész életemben boldognak lenni lehetséges volna, ameddig Gary Douglas (az Access Consciouness kitalálója) meg nem mutatta.
Amint rá akadtam, hajlottam a boldogság felé!
Aztán felfedeztem, hogy mi keletkezik és járul hozzá az öröm és a boldogság kibővítéséhez az életemben, és mindent megtettem, hogy egyedül ezt válasszam.
És képzeld csak, ez egyaránt boldoggá és gazdaggá is tett! A pénz annyira boldoggá tett!
Az életben mindig boldognak lenni egyáltalán valóságos volt számodra?
Vagy az, ha dudorok, zúzódások, padlóra kerülések és boldogtalanság van az életedben, úgy gondolod, hogy akkor az a normális, hogy elviselsz egy boldogtalan életet?

És így választasz is!
Milyen választást tehetsz meg ma azért, hogy az életed azonnal boldogabb legyen?

Természetesen ez csak azoknak lehetséges, akik azt választják, hogy boldogok lesznek.
Sok olyan embert ismerek, aki élvezik a boldogtalan életet, nekik ezt a kérdést teszem fel: Mit tehetsz, hogy teljes mértékben élvezni tudd a boldogtalanságot?

3 tipp, hogy örömmel teli életet teremthess:

1. Hagyj fel azzal, hogy mások problémáit a sajátjaidként kezeled.

Milyen gyakran próbálod meg kezelni más emberek boldogtalanságát és szomorúságát? És akár a saját békédet és nyugalmadat is feladnád másért?

Nem tudunk segíteni, de tudatában kell lennünk más emberek dolgaival, mert ez tesz minket részben tudatos személlyé. Egész életemben tudatában voltam annak, mi játszódik le más emberek fejében anélkül, hogy kimondták volna. És az egész életemet azzal töltöttem, hogy „megpróbáltam” őket boldoggá tenni.

Amikor idősebb és bölcsebb lettem, fogtam fel, hogy ők nem is akarnak boldogok lenni.

A boldogság ajándéka, amit adni akartam, egy fekete-lyukba lett hajítva, amiről többet nem láttunk vagy hallottunk újra.
Túl sokat adtam magamból azért, hogy az embereket boldoggá tegyem anélkül, hogy ezt valaha is elfogadták volna, és ez a fekete-lyuk felemésztette a saját örömömet addig a pontig, ameddig már meg akartam halni.

Elfogadtam a halált, mint választást, de a mostohaapám nem hagyott meghalni, ezért megfordultam és megállítottam azokat, akik nem akartam boldogok lenni, és a legtöbbjük abbahagyta az ésszerűség keresését abban, hogy miért választották a boldogtalanságot.

Az emberek megválaszthatják azt, hogy boldogtalanok lesznek épp úgy, mint ahogyan azt kellene választaniuk, hogy boldogok lesznek. Csak azért, mert borzalmas életed volt, az nem jelenti azt, hogy nem lehetsz boldog. Az öröm/boldogság egy választás, nem egy számodra előállított díj, amit akkor kapsz, amikor ezt rendben tartod.

2. Válassz minimum egy olyan dolgot minden nap, ami boldoggá tesz:

Most ez az egy talán trükkösebb, mint ahogyan azt te gondoltad, hogy majd megtalálod, hogy mi teremt neked boldogságot. Néhányotoknak ez talán könnyen fog menni, viszont néhányotok lehet úgy fogja érezni, minthogyha egy kenőkéssel kellene kiásnia magát egy sötét mély gödörből.

Hagy mondjam el, hogy az öröm keresése nem bolondság, csak azok számára, akiknek az idő vagy a pénz, a leghűségesebb küldetés.
Mert amikor boldog vagy, az az egész világ hasznára válik.

Kérdezd meg, mik járulnak hozzá az életedben lévő boldogsághoz, majd válaszd azt, még ha nehéz is, még ha nincs elég időd hozzá, még ha nem is engedheted meg magadnak. A választás ingyenes, ahogyan a boldogság is.

3. Készülj fel arra, hogy megsérts másokat, és legyél megjutalmazva az univerzum által:
Valamelyikőtök észrevette, hogy néha a boldogság és az öröm mások számára bűncselekménynek tűnik? Valaha is volt rád mérges valaki, vagy keltett benned bűntudatot azért, mert te boldog vagy? Én voltam, és láttam számtalan olyan embert is, aki másokat elítélt az örömük miatt.

Túl rossz nekik, mert az univerzum örömöt nyújt. Minél többet örülsz, annál több varázslatos dolog fog veled történni.

Az örömnek vannak elvárásai, vagy az öröm boldogságot jelent, nem számít, mi van? Mit választasz? Boldogtalan leszel, mert a dolgok nem úgy működtek, ahogyan elvártad, vagy mindenáron boldog leszel?

Az öröm ingyenes, és totálisan körülményektől független, ami azt jelenti, hogy az örömben nincs ok.

Az öröm elég az életed prioritásai közül, vagy jobban kedveled a küzdelmet/viszályt? Igazság!

Ne keress embereket, akik támogatnak a boldogságodban, vagy megosztoznak benne, valószínűleg nem lesznek rá képesek.

De az univerzum igen!
Legyél boldog, és minden jól fog működni számodra.

Fordította: Széll Patrícia – köszönet érte.
(Ha számodra a fordítás néhol szokatlan, tudd ezt be kérlek, hogy egy 15 éves ifjonc “követte el”. Csodálatos, hogy kapható volt rá.

Ismerd meg többi blogomat is