Telefon

+36 30 620 3023

„Azt szeretnéd ami nehéz?”

Blog

Volt már olyan barátod, aki ezt mondta: „Bárcsak lenne egy 10-karátos gyémántom! Bárcsak lenne egy magánrepülőm! Bárcsak…!”?

Az emberek azért vágyják a gyémántot, amit ez az életükben teremteni fog, vagy csak azért, mert nehéz megszerezni?

Az Access Coniousness megalapítója, Gary Douglas nemrég a – valós és kitalált – vágyakról, kívánságokról beszélt az Access Consciousness  Voice Amerika Show-ban.

„Azt gondoljuk: igazából azokra a dolgokra vágyunk, amiket nehéz megszerezni”, mondta Gary.

„Mennyi mindent találtál már ki, ami szerinted fontos neked, de ami valójában nem fontos neked, és ami egyértelműen nem teremti életedet?”

Ha valamiről eldöntjük, hogy fontos, évekre megköthet bennünket. Ragaszkodunk a döntésünkhöz, és nem vagyunk képesek odébb mozdulni vagy megszabadulni tőle.

Ezért kell beismerned, hogy amire valóban vágysz, az nem mindig könnyű, mondta Brendon Watt, aki Garyval együtt vett részt az adásban.

Gyerekkorában Brendonnak a felnőttek mindig megmondták, mi a fontos tennivaló. De senki nem kérdezte tőlem: Te mit szeretnél?”

Brendon végül olyasmiket csinált, amiről mindenki azt gondolta, hogy csinálnia kellene. Sajnos, ez egy idő múlva nem működött számára igazán jól… Végezetül egy alkalommal, amikor néhány évvel ezelőtt felért egy szikla csúcsára, rájött, hogy mindent ő teremtett meg, amit életében elért.

„Amikor elcsesztem az életemet – és minden reggel úgy keltem fel, hogy ezt mondtam: az életem egy szar –, egy még elcseszettebb életet kértem”, mondta.

Azért, hogy megérezze, valójában milyen életet kíván, Brendon azt nézte, mások mit csinálnak körülötte, ami szerinte élvezet.

„Elkezdtem azokat a dolgokat választani, amik számomra működtek. Így hoztam lendületbe az életemet”, mondta.

„Valahányszor fix nézőpontod van, bezárkózol egy helyre, amin nem tudsz változtatni”, fedte fel Gary.

Például nemrég kellett nekik egy kisebb méretű lószállító utánfutó Gary texasi tanyájára. A manager talált egy jó és jó árban lévő utánfutót, de később megemelték az árat, ami a managert letörte. „A letörtség egy fix nézőpont”, magyarázta Gary. „Nem tudsz semmin sem változtatni, és nem tudsz semmit sem működtetni.”

Valahányszor fix nézőpontod van, ragaszkodsz hozzá, és boldogságod elszáll. Változtasd meg a nézőpontodat, változtasd meg valóságodat. Bámulatos, milyen jól működik a dolog.

Forrás: Do You Only Desire What is Hard to Get?

Fordította: Kaposi Luca (valaszthatsz.com)

Ismerd meg többi blogomat is