Telefon

+36 30 620 3023

Békében a pénzzel – Shannon O’Hara

Blog

Békében a pénzzel – Shannon O’Hara

Én nem olyan családban nőttem fel, ahol békében éltek a pénzzel. És te?

A pénzzel kapcsolatos nevelésem nagyon kis koromban kezdődött, és stresszről, konfliktusról és idegességről szólt. Így azt gondoltam, a pénznek az én életemben is biztos ez a velejárója.

Huszas éveimben a pénzzel kapcsolatos dolgokat stressz, konfliktus, izgalom és adósság kísérte. És biztos vagyok benne: így folytatódott volna életem és anyagi helyzetem, ha nem történt volna masszív változás mostoha apám (Gary Douglas, az Access Consciousness® megalapítója) saját pénzvilágában, és ő nem segített volna ahhoz, hogy kézbe véve a dolgokat, magam is válasszak.

Életük során anyám és Gary vég nélküli anyagi problémákkal küszködött, és számtalanszor a csőd szélén állt.

Húsz éves voltam, amikor elváltak, és az ezt követő években Gary teljesen megfordította anyagi világát, és ma több millió dollárt érő, nemzetközi tudatosságra segítő üzletet vezet.

Az mutatta meg nekem a lehetőségeket, hogy megfigyeltem, hogyan változtatja meg anyagi világát.

Annyi gondom volt a pénzzel, hogy kértem, segítsen, és ez univerzumom masszív változásának kezdetét jelentette, aminek eredményeképpen én is saját több millió dollárt érő, nemzetközi tudatosságra segítő üzletet vezetek. Olyan, mint apám vállalkozásának miniatűr változata, mégis nagyszerű.

Az anyagiakkal való megbékélésem ezzel a kérdéssel kezdődött: Szereted vagy gyűlölöd a pénzt? Amikor ezt először kérdezte tőlem, azt válaszoltam: „Persze, hogy szeretem a pénzt.” Erre azt mondta: „Akkor miért nincs pénzed?” Erre aztán nem tudtam válaszolni.

Így hát elkezdtem megfigyelni, mi minden történik a pénz körül életemben. És apránként észrevettem, hogy a pénzzel szemben legtöbbször tagadhatatlan neheztelést érzek. Azt is nehezteltem, hogy egyáltalán létezik, és hogy használnom kell. Millió okot találtam arra, miért rossz dolog a pénz. És aztán be kellett látnom magam előtt, hogy gyűlölöm a pénzt. És ez volt az a pillanat, amikor a pénzzel kapcsolatos világom fordult egyet.

Megkérdeztem hát apámat, hogyan változtassak ezen, és ezt mondta: „Kezdd el megkettőzni azoknak az energiáját, akik szeretik a pénzt.” Körülnéztem hát, megfigyeltem az emberek pénzzel kapcsolatos valóságát, érzéseit, univerzumait és energiáit, és amit láttam, az legtöbbször nem volt egyszerű. Ismerőseim legtöbbje utálta a pénzt, és sok problémája volt vele.

Ugyanakkor szerencsémre életemben volt két személy, akik a pénzzel szemben a béke és a szeretet energiájával rendelkeztek (nem véletlen, hogy több pénzük volt, mint bárki másnak, akit ismertem). Elkezdtem megkettőzni a pénz iránti energiájukat. Mondjuk úgy, ahogy táncolni tanulsz, amennyiben utánzol és ismételsz mozdulatokat, amíg a tánc nem mozog bele testedbe. De a tánc mozdulatai helyett energiát másolsz és gyakorolsz.

Ez eleinte nehéz volt és annyira furcsa, nem igazán szerettem. Körülbelül 5 másodpercre sikerült megkettőznöm, ezután visszatértem a pénzzel való „normális és kényelmes” energiámba. De ahogy múlt az idő, képes voltam fenntartani a pénzzel a béke energiáját. Nem a pénzzel való békét, hanem szó szerint ennek az energiáját. Elkezdtem a pénzzel kapcsolatban más energiának lenni, ahelyett, hogy szó szerint utáltam volna a pénzt.

Valahányszor a pénz elkezdett feszültté vagy ingerültté tenni, megállítottam ezt az érzést (néha kényszerítenem kellett erre magamat), és inkább a békét és a könnyedséget választottam a pénzzel. Ahelyett, hogy felidegesítettem volna magamat, laza voltam.

Tudom, ez furcsának tűnhet, vagy nem egészen igaznak, és talán ezt kérdezed: „de hát hogy csinálja ezt?”. Az a helyzet, hogy te magad választod azt, hogyan érzel és hogyan reagálsz minden helyzetre az életedben. Ide helyezzük figyelmünket és energiánkat, ami meghatározza, hogyan mutatkoznak meg a dolgok számunkra.

Alapvetően és valósan megállítottam a pénzzel szembeni rossz érzéseimet. Egyszerűen megállítottam őket. És hálával és örömmel cseréltem fel őket. És azt megköveteltem magamtól, hogy bármibe kerüljön is, megbékéljek a pénzzel. Inkább, mint hogy a pénz és a vele kapcsolatos „érzéseim” diktálják azt, hogyan érezzem magamat.

Ha volt pénzem, békességben éreztem magamat. Ha nem volt pénzem, azt választottam, hogy békességben érezzem magamat.

Mert mindent összevetve a pénz nem tesz engem boldoggá. Én teszem magamat azzá.

Forrás: Peace with Money

Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is