Telefon

+36 30 620 3023

Boldog test, boldog élet

Blog

Simone Milasas

Meg vagy győződve arról, hogy soha nem leszel boldog a testeddel?
Nagyon sokan, még azok sem, akik tökéletes testben pompáznak a médiákban és a divat-folyóiratokban, nem boldogok a testükkel, megítélik bizonyos testrészeiket, és azt kívánják, bárcsak máshogy nézne az ki. Mitől vannak olyan sokan meggyőződve arról, hogy valami nem stimmel a testükkel?
Emlékszel arra a lelkesedésre, boldogságra és örömre, ami gyerekkorodban elöntött téged testeddel kapcsolatban? A kisgyerekek rohannak, szökdécselnek, ugrálnak, cigánykereket vetnek, míg ki nem merülnek. Nem gyakorlatokat keresnek, csak rohangálni akarnak, és jól akarják érezni magukat.
Melyik életkorodban kezded megítélni testedet, és igyekszel javítani rajta?
Hidd el, én ezt mindenkinél jobban tudom.
Éveken keresztül ítélkeztem a testem fölött. Valahányszor reggelente a tükör előtt álltam, az ítéletek egész litániáját mondtam el. Egyáltalán nem voltam boldog vele. Így ahelyett, hogy azt néztem volna, éppen mit érhetek el, állandó harcban álltam a testemmel. Hogy mi a jó és mi a rossz – ez soha nem teremt változást.
Az ítélkezések csak pusztítanak
Megtörtént-e már, hogy valaki megítélte, milyen öreg, és másnap fiatalabb kinézettel ébredt fel?
Akármi van a testedben, zsírpárna, ránc vagy fájdalom, nem tudod ítéleteddel eltávolítani azt.
Attól kezdve, hogy 19 éves korom után elkezdtem az Access Consciousness módszereit használni, testem sokat változott, és boldogabb lett. Én is sokkal boldogabb vagyok vele. Még fiatalabbnak is nézek ki, mint 5-6 évvel ezelőtt. Megítélem még a testemet? Távolról sem olyan sokat, mint azelőtt! És ha mégis, hamar visszafogom magamat.
E járvány kitörése óta dolgozok rajta és minden nap súlyt emelek. Testem nagyszerűen érzi magát. Múltkor ugrálva vettem a lépcsőt, és csodálkoztam, hogyhogy nem fogytam. Megfigyelted? „Hogy lehet, hogy nem fogytam?” nem is igazi kérdés.
Perceken belül reagált az agyam: „Azt
mondják, az izom nehezebbek a zsírnál.”
Mikor észrevettem, hogy azon voltam: a testem fölött ítélkezek, egész gyorsan visszafogtam magamat. Ha ez ismerősnek tűnik, vagy megvan a saját változatod rá, megkérhetjük, hogy most rögtön abbahagyjuk a történeteket? Az ítélkezések csak pusztítanak.
Képzeld el, hogy egyedül élsz egy magányos szigeten, senki más nincs körülötted, milyen kapcsolatban lennél a testeddel? Kókusztejet iszogatnál? Táncolnál?
A befogadás ereje
Hát az a helyzet, hogy te meg a tested a hét minden napján 24 órában együtt vagytok. Megengednéd magadnak, hogy többet kapj a testedtől? A befogadás erőt nyújt, és ezt kevesen hajlandók beismerni.
Körülbelül 2 évvel ezelőtt eltörtem a bokámat, és míg lábadoztam, kértem az ismerőseimet, hogy segítsenek. Mivel képtelen voltam bármennyi súlyt is bokámra helyezni, még egy pohár vizet se tudtam adni magamnak.
Amikor először főztem magamnak kávét a konyhában, rájöttem, hogy nem tudok járni, és ugyanakkor a kávémat vinni. Tudod, milyen sebezhető lehettem? Sokan jöttek segíteni. De még többet kellett megkérnem, mert annyi mindent nem voltam képes megcsinálni.
Sebezhetőnek lenni nem gyengeséget jelent; nem rossz dolog. A sebezhetőség erő. Ugyanakkor az intimitás 5 alkotóelemének egyike. A tisztelet, bizalom, megengedés és hála mellett.
Mi volna, ha elkezdenél odafigyelni a testedre, és ebből az öt alkotóelemből kiindulva működnél?
Randevúzz a tükröddel
Ezzel a gyakorlattal kezdheted: Állj a tükör elé, ruhástól vagy anélkül. Boldog vagy azzal a személlyel, akit a tükörben látsz?
Csodáld a testedet. Légy hálás minden részéért. Én olyan hálás vagyok, hogy a bokám teljesen meggyógyult, és megint tudok járni és szaladni. Megfigyelted, hogy amikor elkezdesz hálás lenni érte, a tested énekelni kezd? Ezt a testet választottad, hát miért ne élveznéd?
Becsüld meg a testedet, úgy, hogy állandóan kérdéseket tegyél fel neki, és ne kényszerítsd olyasmire, amire nem vágyik.
Kortyolgattál már valamikor egy kis bort, és
csodálatos ízűnek tartottad? Aztán még egy pohárral töltöttél magadnak ugyanabból az üvegből, és az ecetízű volt. Így mutatja meg a tested, hogy nem kíván több bort. Hányszor iszod ki a második pohár bort is?
A tested nem ítél meg téged
Ne ítéld meg azt, ami volt. Nem tudod megváltoztatni az eddig megtett választásaidat.
Ma új nap van, új választásokat kell tenned.
Bármi rosszat is határoztál el testedről, légy ezentúl tested legjobb barátja. Vond be mindenbe, amit választasz – akár futni mész, akár pénzt teremteni, a nemi vagy az üzleti életedben.
Tested állandó jelleggel segítségedre van. Állj meg egy pillanatra, lazíts, és fogadd be, amit kapsz.
Mi van akkor, ha ma van az a nap, amikor feladod a kontrollt, és megnyílsz arra, hogy befogadd mindazt a segítséget, amit tested akar nyújtani neked? Mi kellene ahhoz, hogy testednek hálás legyél, és boldog légy vele, és új legjobb barátodat végre igazán elkezdenéd élvezni?
Forrás: Simone Milasas HAPPY BODY, HAPPY LIFEFordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is