Telefon

+36 30 620 3023

Életed célja az öröm? – Dr Dain Heer

Blog

Életed célja az öröm?

Egészen addig, míg Gary Douglas (az Access Consciousness megalapítója) nem mutatta meg, észre se vettem, hogy a boldogság lehetséges az életemben.
Mihelyst ezt megértettem, azon voltam, hogy boldog legyek! Nekiláttam felfedezni, mi az, ami megteremti és hozzájárul ahhoz, hogy életemben megnövekedjen az öröm és a boldogság, és ahhoz, hogy a legjobban tudjam csak ezt választani. És találd ki, mitől lettem boldog, sőt, gazdag! Engem a pénz tesz boldoggá!
Volt-e valaha is valóság számodra az, hogy életed során mindig boldog légy?
Vagy a társadalomban annyira a zavarok, sérülések, lehangoltságok és boldogtalanságok normája uralkodik, hogy azt gondolod, helyes dolog a boldogtalan élet elviselése?
És így lép be… a választás kérdése! Milyen választás tudna e pillanatban boldogabbá tenni?
Ez természetesen csak azokra vonatkozik, akik azt választják, hogy boldogok legyenek, sok embert ismerek, aki élvezi, hogy nyomorultul érzi magát, és ezekhez ez a kérdés szól: Mi kellene ahhoz, hogy a lehető legjobban élvezd a boldogtalanságot?

3 TIPP ARRA, HOGYAN TEREMTS MAGADNAK ÖRÖMTELI ÉLETET:
Többet ne hagyd, hogy mások problémái a tieiddé váljanak.
Hányszor fordul elő, hogy mások boldogtalanságát és izgatottságát próbálod kezelni? És nem adod-e fel saját békédet és könnyedségedet más valakiért?
Segíteni nem tudunk, de tudatában lehetünk mások gondjainak, ez is a tudatossághoz tartozik. Én egész életemben tudatában voltam annak, mi zajlik – kimondatlanul – mások fejében. És egész életemet azzal töltöttem, hogy „megpróbáljam” boldoggá tenni őket.
Mikor idősebb és bölcsebb lettem, rájöttem, hogy nem akarnak boldogok lenni.
Annak a boldogságnak az ajándékát, amit szeretni kívántam, egy fekete lukba lökték, hogy soha többé ne lássák vagy ne hallják. Annyit adtam magamból azért, hogy mások boldogok legyenek, anélkül, hogy ezt valaha is befogadták volna, hogy ez a fekete luk az én örömömet is oly mértékben elnyelte, hogy meg akartam halni.
A halál mint lehetőség gondolatába annyira elmerültem, de mostohaapám nem hagyta, hogy meghaljak, így megfordítottam a dolgot, és abbahagytam azokat boldoggá tenni, akik nem akartak boldogok lenni, és azt se próbáltam többé kitalálni, miért választják a boldogtalanságot.
Az emberek a boldogtalanságot választják, mint ahogy a boldogságot is választaniuk kell. Az, hogy az életed szörnyű, nem kell jelenti önmagában azt, hogy nem lehetsz boldog. Az öröm választás, nem előre megjövendölt jutalom, amit akkor kapsz meg, ha jól csinálsz valamit.
Válassz legalább egy dolgot minden nap, ami örömöt okoz számodra:
Nos, ez cselesebb dolog lehet annál, mint amit éppen most csinálsz azért, hogy felfedezd, mi teremt számodra örömöt. Van, akinek ez könnyen megy, mások úgy érzik majd, mintha vajaskéssel ásnák ki magukat egy sötét gödörből.
De szeretnélek biztosítani róla: az öröm keresése nem csak néhány ember bolondsága, akinek pénze vagy ideje van rá, nem, ez inkább a legtiszteletreméltóbb keresés. Mert ha te boldog vagy, ez az egész földnek jót tesz.
Kérdezd meg, mi járul hozzá az örömhöz életedben, aztán válaszd ezt, akkor is, ha nehéz, akkor is, ha nem érsz rá, akkor is, ha nem engedheted meg magadnak. A választás szabad dolog, és a boldogság is az.
Légy kész arra, hogy másokat megsérts, és az univerzum megjutalmazzon:
Valaki közületek megfigyelte már, hogy mások az örömöt és boldogságot büntetendő sértésnek tartják? Találkoztatok már valakivel, aki haragudott vagy rossz lelkiismeretet akart nektek okozni azért, mert boldogok vagytok? Én igen, és számtalan más embert is láttam, akiket elítéltek az örömükért.
Ez nagyon nagy kár, mert az univerzum megjutalmazza az örömöt. Minél derűsebb vagy, annál inkább működik számodra minden varázslatos módon.
Az örömnek vannak elvárásai, vagy az öröm boldog, bármi is van? Mit választasz? Boldogtalan leszel, mert a dolgok nem úgy működnek számodra, ahogy gondolod, vagy mindenképpen boldog leszel?
Az öröm szabad, és teljes mértékben független a körülményektől, vagyis nincs semmi ok az örömre.
Az öröm eléggé elsőrendű szerepet játszott eddig életedben, vagy jobban szereted a küzdelmet? Őszintén?!
Ne várd el, hogy az emberek támogatnak abban, hogy boldog légy, vagy megosztják veled a boldogságodat, nem képesek rá. De az univerzum ezt akarja! Légy boldog, és minden jól működik majd számodra.
Forrás: HAS ✨JOY✨ BEEN THE TARGET OF YOUR LIFE?
Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is