Telefon

+36 30 620 3023

Gary Douglas – Kulcsok a jövő teremtéséhez

Blog

Kulcsok a jövő teremtéséhez – Gary Douglas
2020.05.17
Mi az értékes termék az életedben? Mit értékelsz jobban? A múltat, a jelent vagy a jövőt? A legtöbb ember inkább a múltat tartja értékesnek, és azt, hogy most mije lehet, ahelyett, hogy mit teremthetne a jövőnek. De ha nem értékeled a jövőt, soha nem fogod megteremteni azt a jövőt, amire vágysz.
Íme négy kulcs a jövőd teremtéséhez:


Mi az értékes termék az életedben? Mit értékelsz jobban? A múltat, a jelent vagy a jövőt? A legtöbb ember inkább a múltat tartja értékesnek, és azt, hogy most mije lehet, ahelyett, hogy mit teremthetne a jövőnek. De ha nem értékeled a jövőt, soha nem fogod megteremteni azt a jövőt, amire vágysz.
Íme négy kulcs a jövőd teremtéséhez:
1. Hála
Az egyik kulcs összetevője a jövő teremtésének az, hogy hálás vagy mindenért és mindenkinek. Ha nem vagy hálás azért, amid ma van, soha nem fogod a jövőt teremteni.
Ha hálás vagy, képes vagy a jövőt teremteni, ha nem vagy az, akkor mindent pusztítasz, azt kivéve, ami jelenleg van. A pillanatban élsz, de nem élsz a pillanatban úgy, hogy a jövőt teremted. A pillanatban élni nagyszerű, de hajlandónak kell lenned a jövőt is teremteni. Van egyfajta összefüggés a hála és a jövő között.
Ha nem vagy hálás a testednek, nem fogsz olyan jövőt teremteni, amiben test van. Ez az, ami megöli a bolygót. Az emberek nem becsülik meg a testüket, ezért nem teremtenek testet, ami hálás lehet. Találniuk kell egy módszert, hogy megölhessék magukat, és meg is találják. Ha abbahagyod, hogy arra utalgatsz, milyen volt a tested a múltban, és abból kezded teremteni, hogy ma milyen lehet, akkor az összes múltbéli cuccot képes vagy elengedni. Ha továbbra is azt keresed, ami akkor volt, ki fogsz cseszni magaddal. Nincs múlt. Mostanra válassz, és ne akkorra.
Akkor tudod teremteni a jövődet, amikor hála van az életedben. Nem teremtheted a jövőt hála nélkül. Légy hálás mindenért az életedben, és tedd fel a kérdést: “Milyen hálás lehetek, ami azt a jövőt teremti, amelyre vágyom?”
2. A lelkesedés nem teremt jövőt
Az embereknek van egy olyan illúziójuk, hogy amiért izgatottak, amiért rajongva lelkesednek, teremti a jövőjüket. Ez valójában nem igaz. A lelkesedés csak a mának teremt. A lelkesedésed az épp most aktuálisnak szól. Amikor lelkesedsz, akkor izgatottá teszed magad azzal kapcsolatban, ami épp történik, mert az végre az, amit a múltból teremtettél és megjelent. Mindig megnézem, mit teremtettem a múltban, ahogy azt is, hogy mit teremtek a jövőnek. A múltra nézek, és hálás vagyok azért, hogy azt kértem húsz évvel ezelőtt, amit kértem, és, hogy az most meg is jelenik. Húsz évbe telt, hogy meglegyen, szívás? Nem, örülök, hogy végül felbukkant. Ez klassz!
3. A kényelemre várakozás megállít
Ha arra vársz, ami kényelmes számodra, soha nem fogod a jövődet teremteni. A kényelem annak a módja, hogy megsemmisítsd az összes jövőbeli lehetőségedet. Amikor azt csinálod, ami kényelmes, akkor valójában nem a jövőd felé vagy köteleződve, hanem a kényelem felé. Ez azt jelenti, hogy nincs igazi értéke számodra. Csupán kényelmi értéke van. Ez a kényelmetlen igazság. Senki nem akart Al Gore-ra figyelni, aki a jövő teremtéséről beszélt.
4. Legyél hajlandó változni
Az emberek szeretik az állandóságot; nem szeretik a változásokat. A változás az egyetlen dolog, ami megadja neked a jövő teremtésének a képességét. Én az a változás vagyok, ami a jövőt teremti, mert jobban érdekel a még kiterjedőbb jövő teremtése, mint csak a pénzé. A pénz nem annyira fontos számomra. Másképp is szerezhetek pénzt. Ha túl akarjuk élni, meg kell változtatnunk azt, ahogyan a dolgokat szemléljük. Ha olyan világot akarunk teremteni, amiben több van, másképp kell a dolgokra néznünk. Amíg ez valósággá válik, ez a világ meg fog halni. Az Access célja a világ megváltoztatása, hogy egy jobb hely legyen, és nem az, hogy te jobban érezd magad.
Egy másik lehetséges valóság lehetséges. A kérdés csak az, hogy hajlandó vagy-e azt választani?
Eredeti cikk: https://garymdouglas.com/keys-to-creating-a-future
Fordította: Szecskó Emese

Ismerd meg többi blogomat is