Telefon

+36 30 620 3023

Gary írta a napokban

Blog

Bars®, Facelift®, Body® tanfolyamok időpont egyeztetéssel: +363064203023

Gary Douglas írta a napokban-
Tudtad, hogy amikor Einstein több amerikai egyetemen tartott előadást, a visszatérő kérdés, amit a diákok leginkább feltettek neki:
Hiszel Istenben?
És ő mindig azt válaszolta:
Én hiszek Spinoza Istenében.
Azok, akik nem olvastak Spinoza-t nem értették.Remélem, hogy ez a történet annyit tud adni neked,mint amennyit nekem adott.
Bauch Spinoza egy holland filozófus, akit a 17.századi filozófia három legnagyobb racionalistája közül az egyik volt a francia René Descartes és a német Gottfried Leibnitz mellett Itt van egy pár dolog a bölcsességeiből-
Isten azt mondaná:
Hagyd abba az imádkozást,és önmagad ütlegelését!Szeretném, hogy elmenj a világba és élvezd az életed. Szeretném, ha énekelnél, szórakoznál és élveznéd mindazt, amit neked készítettem.
Ne menj többé be azokba a sötét, hideg templomokba, amelyeket magadnak építettél, és ne mondd, hogy ők az én házam A házam a hegyekben van, erdőben, folyókon, tavakon, tengerpartokon. Ott lakom, és ott kifejezem a szeretetemet irántad.
Hagyd abba, hogy engem okolj többé a nyomorult életedért, soha nem mondtam, hogy bármi baj van veled, vagy hogy bűnös vagy, vagy hogy a szexualitásod rossz dolog.
A szex egy ajándék, amit adtam neked adtam,és amivel kifejezheted a szereteted, az extázisod, az örömöd. Tehát ne engem hibáztass mindenért, amit elhitettek veled.
Hagyd abba az állítólagos szentírások olvasását, amiknek semmi közük sincs hozzám. Ha nem tudsz meglelni a napfelkeltében, a tájban, a barátaid tekintetében, a fiad szemében….egy könyvben sem találsz meg!
Bízz bennem és ne kérdezgess engem,hogy hogyan tegyem a dolgaimat.
Hagyd abba, hogy félsz tőlem. Nem ítélkezem feletted, nem kritizállak, nem haragszom és nem akarlak megbüntetni.Tiszta szerelem vagyok. Hagyd abba, hogy bocsánatot kérsz, nincs mit megbocsátanod. Ha én teremtettelek téged… feltöltöttek szenvedélyekkel, korlátokkal, örömökkel, érzésekkel, szükségletekkel, következetlenségekkel… szabad akarattal.
Hogy hibáztathatnálak, ha reagálsz valamire, amit beléd raktam? Hogyan büntethetnélek azért, mert olyan vagy, amilyen vagy, ha én vagyok az egyedüli, aki teremtettelek? Gondolod, hogy létre tudnék hozni egy olyan helyet, ahol elégethetem az összes gyerekemet, akik az örökkévalóság végéig rosszul viselkednek? Milyen isten tenne ilyet?
Felejts el minden parancsolatot, törvényt, ezek olyan dolgok, amik manipulálnak, kontrollálnak téged, és csak bűntudatot keltenek benned.
Tiszteld a társaidat, és ne tedd azt, amit nem akarsz magadnak. Csak annyit kérek, hogy figyelj oda az életedben, hogy az éberség legyen az útmutatód.
Kedveseim, ez az élet nem próbatétel, nem útközbeni lépés, nem próba, és nem is a paradicsom előjátéka. Ez az élet az egyetlen dolog itt és most létezik, és csak erre van szükséged.
Teljesen szabaddá tettelek, se díj, se büntetés, se bűn, se erény, senki nem hord megkülönböztető jelölést, senki nem vezet nyilvántartást.
Teljesen szabadon teremthetsz az életedben mennyországot vagy poklot.
Mondhatnám, hogy van élet a halál után, de nem fogom mondani, de adhatok egy tippet. Élj úgy, mintha nem lenne utána semmi sem… mintha ez lenne az egyetlen esélyed, hogy élvezd, szeresd, létezz.
Tehát, ha utána nincs semmi, akkor élvezni fogod a lehetőséget, amit adtam neked. És ha van, biztos lehetsz benne, hogy nem kérdezem meg, hogy helyesen vagy rosszul viselkedtél-e?
Amit kérdezni fogok- Tetszett? Jól érezted magad? Neked mi tetszett a legjobban? Mit tanultál?
Ne higgy többé bennem; a hit feltételezés, találgatás, képzelgés. Nem akarom, hogy higgy bennem….azt akarom, hogy érezz engem ,amikor megcsókolod a szeretteidet, amikor betakarod a kislányodat, amikor simogatod a kutyádat, amikor fürdőzöl a tengerben.
Ne dicsőíts többé, szerinted milyen egómániás isten vagyok?
Unom, hogy dicsérnek. Belefáradtam, hogy köszönetet mondanak. Hálásnak érzed magad?
Bizonyítsd be azzal, hogy törődsz magaddal, az egészségeddel, a kapcsolataiddal, a világgal. Fejezd ki az örömöd….ez a módja, hogy dicsőíts engem.
Hagyd abba a dolgok bonyolítását, és ne papagájként ismételd meg, amit rólam tanítottak.
Az egyedüli biztos dolog, hogy itt vagy, hogy élsz, és hogy a világ tele van csodákkal.
Mire kellenek neked a még több csodák? Miért van annyi magyarázat?
Keress engem kint…. nem találsz meg. Találj meg legbelül…… veled együtt dobbanok.-
Spinoza
Fordította: Dr. Fazakas Éva

Ismerd meg többi blogomat is