Telefon

+36 30 620 3023

Gázlángozás

Blog

Légy éber …

Légy ÉBER… MI A GÁZLÁNGOZÁS?
Gázlángozás 11 figyelmeztető jele

1.,Óriási hazugságokat mondanak.
Tudod hogy nyilvánvaló hazugság. Mégis rezzenéstelen arccal mondja. Miért csinálja? Mert precedenst teremt. Miután hatalmas hazugságot mondott, nem vagy biztos benne, hogy bármi is igaz. A célja evvel, hogy bizonytalan és kimerült légy.

2.,Tagadják hogy valaha is mondták, még ha bizonyíték is van rá.
Tudod hogy mondta, tudod hogy hallottad, de mégis mégis letagadják. Ezért megkérdőjelezed magad, -talán sosem mondták? Ezt minél többször csinálják, Te megkérdőjelezed magad és kezded elfogadni az ő verzióját.

3.,Azt kezdik ki ami fontos Neked.
Tudják mennyire fontosak pl a gyerekeid az identitásod és ezt kezdi támadni. Ha vannak gyerekeid azt mondja „Neked nem való gyerek”. A lényed alapját támadják.

4.,Időről időre megfektetnek.
Ez a legármányosabb a gázlángozóktól, -fokozatosan történik. Hazugság itt hazugság ott, gonosz megjegyzés mindig és gyakran, aztán még ráerősít. Még a világos fejű tudatos ember is gázlángozható hatékonyan. Úgy mint a béka a forróvízben analógia, ha lassan melegítik a vizet észre sem veszi mi történik vele.

5.,Tettek szavak nem egyeznek.
Azt nézd mit csinálnak, ne azt mit mondanak. Amit mond semmit sem jelent. Amit csinál ott a probléma.

6.,Néha dob egy kis pozitív megerősítést.
Mondogatja hogy értéktelen vagy, majd néha megdicsér. Ez tovább nyugtalanít, azt gondolod „Talán nem is olyan rosszak.” Pedig azok. Ez egy kiszámított manőver, hogy kimerítsenek és újra megkérdőjelezzék a valóságodat. Nézd meg mi az amiért megdicsért, ez talán valami olyasmi ami miatt gázlángoznak.

7.,Tudják hogy az összezavarás legyengít.
A gázlángozók tudják hogy az emberek szeretik a normális állapotot és a stabilitást. Céljuk hogy ezt megszüntessék és mindent megkérdőjelezzenek.

8.,Kivetítenek
Kábítószerhasználók vagy csalók, mégis téged vádolnak ezzel. Olyan gyakran kell védekezned, hogy amíg véded magad eltereli a saját viselkedéséről a figyelmet .

9.,Megpróbálják ellened hangolni az embereket.
Manipuláció mesterei, megtalálják azokat az embereket akik mellettük állnak bármi történik és ellened fordítják őket. Ilyeneket mond pl „Ő is tudja hogy nincs igazad.” vagy „ Ők is tudják hogy semmire sem vagy jó.” Ne feledd, ez nem jelenti hogy tényleg ezt mondták rólad, a gázlángozó folyton hazudik. Ezt azért csinálja hogy ne tudd kiben bízhatsz, és ez visszavezet hozzá. Pont ez a célja, az izolálás nagyobb ellenőrzést biztosít feletted.

10., Azt mondja Neked vagy másoknak hogy őrült vagy.
Ez a leghatékonyabb eszköze, tudja ha megkérdőjelezi a józanságodat, az emberek nem hisznek Neked hogy bántalmazás alatt vagy, ez a mestertechnikájuk.

11.,Azt mondják Neked mindenki más hazudik.
Mondván, hogy mindenki más (család/média) hazudik megkérdőjelezi a valóságodat. Ez egy manipulációs technika. Így az emberek a gázlángozóhoz fordulnak a helyes információért , amik egyáltalán nem helyesek.

Ismerd meg többi blogomat is