Telefon

+36 30 620 3023

Hajlandó vagy pénzt birtokolni?

Blog

Gary Douglas

Hajlandó vagy pénzt birtokolni? Vagy csak elkölteni akarod? – Gary Douglas

 A vagyon generálás 4 eleme

Miközben felnőttem, anyukám mindig azt mondta: „Az ízlésed a pezsgőt, de a költségvetésed a sört kívánja.” Szóval az mondtam, oké, pezsgő költségvetésem lesz és drága söröket fogok inni.
Gyerekként sokunknak az volt az érzése, hogy minden elérhető. Amikor szüleinktől kaptunk valamit, még mindig többre vágytunk. A legtöbb szülő ilyenkor azt kérdezi: „ Miért nem tudsz hálás lenni azért, amid van?” a mi válaszunk pedig: „Mert van több! Miért nem adsz oda nekem mindent?”
Hány hazugságot vettél be azzal az álcával, hogy nem kaphatsz meg mindent. Mi lenne, ha igen? Mi lenne, ha megengednéd magadnak, hogy mind a tiéd legyen? Mi lenne, ha ahelyett, hogy ítélkezel és azon gondolkozol, hol rontottad el azt mondanád:„Oh! Vannak itt lehetőségek, amiknek tudatában vagyok. Mi szükséges hozzá, hogy létrehozzam?”
A vagyon és bőség lehetséges. A több lehetséges. Hajlandó vagy birtokolni? Mi kellene ahhoz, hogy válaszd?

Legyél hajlandó pénzt birtokolni

Hajlandó vagy pénzt birtokolni? Vagy csak elkölteni akarod? Ha csak költeni akarod, akkor el kell szórnod mindet, amit kapsz. A gazdag embereknek VAN pénze és amikor van pénzed VÁLASZTHATSZ mire szeretnéd költeni.
Itt van valami, amit ki tudsz próbálni. Menj el a legdrágább helyre a városban. Tedd fel a kérdést, ha a pénz nem lenne akadály és bármit megkaphatnék mit választanék? Az esetek 90%-ban azt hisszük, azokat a dolgokat akarjuk, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Azt tanultuk meg, hogy az értékes dolgok a legdrágábbak és, hogy azokat a dolgokat a szeretnénk birtokolni, amiket nem kaphatunk meg.
Megengedheted magadnak, hogy lélegezz? Nem. Csak azt választod, hogy lélegzel. Mi lenne, ha úgy tekintenél a pénzre, mint a levegőre? Ha a pénz olyan lenne, mint amikor levegőt veszel és kifújod azt. Megengednéd magadnak, hogy birtokold?

Legyél hálás és kérj többet

Hálás lehetsz mindenért, amid van ma és közben kérhetsz többet. Én hálás vagyok mindenért, amim van ÉS közben folyton kérdezem „Mi más lehetséges ezentúl?”
Az a nem mindennapi nézőpontom, ha többet kérek, több lehetőség bukkanhat fel. Ha korlátozom a kérésemet, mindig egy korlátolt élet után fogok rohanni. Szóval mindig többet kérek. Nem gondolom magamat szerencsétlennek és nem hagyom eltéríteni magam, ha a tökéletes életem nem bukkan fel. Hálás vagyok mindenért, amim van és közben többet kérek. A hála új lehetőségeket hív az életembe, eddig ismeretlen utakról.

Ismerd fel, hogy a pénz célja, hogy többet teremts

A mai nap választása teremti a holnap jövőjét. Amit ma választottál, az határozza meg a holnapi jövődet.
Ne azt nézd, hogy mennyi pénzt kereshetsz a munkahelyeden, vagy abból hogy előadást, tanfolyamot tartasz, mert ez a mai nap „problémáit” oldja meg. Tekints úgy mindenre, hogy „Milyen jövőt fog ez teremteni?” „Milyen jövőt teremtek ezzel a választással?”
Olyan képességeid vannak, amik másokban nincsenek. Használod ezeket, hogy pénzt teremts? Vagy az alapján ítéled meg magad, hogy mi az, amit nem teremtesz?

Adj hozzá az életedhez

Azt tanították nekünk az életről, hogy a lényeg a házad, az autód, a feleséged, a férjed és a gyerekek. Ezek nem a te életedről szólnak. Ezek azok, amik azért történnek, mert éled az életed. Ezek, amiket hozzáadhatsz az életedhez.
Tedd fel minden nap ezt a kérdést. „Mit adhatok hozzá az életemhez, ami pénzt teremt azonnal?” Ne fogadd el a nézőpontod. Heti 40 órát dolgozom. Nem tudok többet.
Hallottad már azt a mondást? Ha meg akarsz csinálni valamit, add oda egy elfoglalt embernek. Add oda valakinek, aki elfoglalt. Mindig meg lesz csinálva. Miért? Az elfoglalt emberek sokkal több dolgot tudnak megcsinálni, mert ők semmire SEM korlátként tekintenek
Mindent lehetőségként látnak. Mi az, ami tényleg lehetséges itt, ha másképp választok?
Vagyont teremthetsz. Bőségben élhetsz. A választásod teremt. Választod? Birtoklod? Vagy hajlandó vagy így LÉTEZNI?
forrás: https://garymdouglas.com/four-elements-of-generating-wealth
Fordította: Vonyigás Tamas

Ismerd meg többi blogomat is