Telefon

+36 30 620 3023

Hogyan használjuk fel a teremtésre a káosz hatalmát – dr Dain Heer

Blog

Hogyan használjuk fel a teremtésre a káosz hatalmát – dr Dain Heer

A vulkánok a káosz megtestesítői. Amikor kitör egy vulkán, hamut és lávát okád ki, és gyakran pusztítást okoz, de – ha hajlandó vagy ezt felismerni – ez a káosz nagyobb lehetőségekre nyit ajtót. A lehűlt láva sziklává lesz, termékennyé teszi a környéket, és állatok és egyéb élőlények számára új életteret teremt.

„A káosz éppen annyira nagyobb lehetőségek felé haladás forrása, mint a rend”, mondta nemrég Gary Douglas. Ugyanannak a dolognak két oldaláról van szó.

Gary Douglas és Dr. Dain Heer, az Access Consciousness megalapítói, a „Tudatosság kreatív éle” havi hívásán  részletezték, mi is valójában az a virágzás, amit  még nem ismertél el, amikor is a káosz és a rend témája felvillanyozta a résztvevőket.

HALLGASD MEG A TELEFON BESZELGETÉSBŐL EZT A RÖVID RÉSZT

„Azt gondolod, hogy a rend jó, a káosz pedig rossz”, mondta Dr. Dain. „Egy olyan világban, amelyben… semmit nem ítélnek meg, egészen más lehetőségek léteznek, amelyek a mi valóságunkon lényegesen túlmutatnak. De mi azon fáradozunk, hogy ebbe vagy abba a dobozba szorítsuk ezeket: a rend vagy a káosz dobozába.”

Azt gondolod, hogy a káosz nem tudatos? Azt gondolod, hogy a rend tudatos?

„Annyira irtózunk a káosztól,  míg életünkben állandóan zavaró káosz állapota uralkodik, így soha nem jutunk oda, hogy a káoszt valaminek a teremtésére használjuk fel”, mutatott rá Dain.

A legtöbben azon igyekszenek, hogy a káoszt megszüntessék, vagy meghatározzák mint a rend teremtésének egy útját, és közben nem veszik észre, hogy életüket eléggé leszűkítik ahhoz, hogy agyukkal kontrollálhassák. Mi van akkor, ha valami ennél nagyobb is lehetséges?

„Ha mindent elrendezel, akkor mindent igyekszel kontrollálni, így nem marad benne meghatározatlan elem”, mutatott rá Dain. „A káosz szépsége nem korlátozódik egy bizonyos térhez, helyhez vagy időhöz. Mindezt helyettesíti, mindennek helyére lép.”

A káosz egy lehetőségnek a  nem rendezett kiterjedése  azokon a határokon túlra, amelyben az emberek igyekszenek megőrizni; az a hely, ahol kitör a vulkán, és változást teremt.

Mit csinálsz, amikor kirobban egy vulkán az életedben? Itt az ideje, hogy megvizsgáld, mi az igazság azzal kapcsolatban, amit nem kapsz meg? A tudatosság nem rendezett; a tudatosság legtöbb ember számára káoszt eredményezett, mert annyira kényelmetlen neki.

Ahogy Gary mondta: „Szeretnénk a kreatív oldalon állni, ahol ott a rend és a káosz közötti kohéziós erő, amelyet egységnek neveznek, és amely lehetővé teszi, hogy mindent ítéletmentesen nézzünk és kezeljünk.”

Forrás: How to Use the Power of Chaos to Create
Fordította: Kaposi Luca – valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is