Telefon

+36 30 620 3023

Hogyan légy 5 percen vagy még rövidebb időn belül őrülten boldog

Blog

Sangeeta Kocharekar

Hogyan légy 5 percen vagy még rövidebb időn belül őrülten boldog – Sangeeta Kocharekar
Egy pszichológus gondolatai:
Változtasd meg gondolkodásmódodat
Akkor vagy „őrülten boldog”, ha a szokásosnál boldogabb vagy. Ha te reggel mosolyogsz, míg mindenki morcos. Ha olyan boldog vagy, hogy az emberek azt kérdezik, teljesen megbolondultál-e, mert nem tudják elképzelni, hogy lehet-e valaki is ilyen boldog, minden ok nélkül – csak úgy.
Nos, hogyan juthatsz el ehhez az őrült boldogsághoz? Megkérdeztük Susanna Mittelmaier pszichológusnőt és Right Voice for You facilitátort, és azt mondta, három alapvető dolog van, amit meg tudsz tenni e nehezen megfogható állapot eléréséhez.
1.Lépj túl a normális állapoton
A világ már tele van normális emberekkel. Szüksége van arra, hogy te önmagad legyél. Fuss át életeden, és figyeld meg, hányszor próbáltál meg normális lenni, és hogy ez mennyire nem volt vicces. Hányszor igyekeztél alkalmazkodni? Sikerült egyáltalán? Ez az, amit választani szeretnél magadnak? Mik azok a választások, amiket eddig nem méltányoltál? Mi volna, ha naponta egy olyan órával kezdenéd, amikor egyáltalán nem igyekeznél normálisnak lenni, hanem csak önmagadnak? Mit figyelsz meg ilyenkor? Milyen a világod? Boldogabb vagy?
2.Élvezd az ítéleteket
Mai világunkban az a normális, ha boldogtalanok, és nem az, ha boldogok vagyunk. Megfigyelted már? Milyen mértékben lehetsz boldog addig a pontig, amíg nem kérdik meg tőled, megbolondultál-e? Mi van akkor, ha ez a kérdés többé nem fékez le? Mihelyst hajlandó vagy élvezni mások ítéletét ahelyett, hogy igyekeznél elkerülni őket, a szabadság olyan szintjét éred el, amelyet földünkön nem sokan szeretnének elérni.
Kezdd élvezni az ítéleteket ahelyett, hogy elkerülnéd őket. Hogyan? Úgy, hogy ezt kérdezed magadtól: „Mit teszek lényegessé és valóságossá, miközben nem az?” és mi van akkor, ha a többiek ítélkezései csak arra vonatkozó bók és jutalom, hogy más vagy, mint ők, és hogy fékezhetetlenül őrülten boldog vagy?
3.Összpontosíts magadra
Itt az ideje, hogy a ne helyezd többé válladra a világ boldogtalanságát, és igazán kezdj el önmagadnak boldog lenni. Ha annyira nehéznek találod mások boldoggá tételét, hogy hiányzik a vágyad arra, hogy magadat is boldoggá tedd, ennek véget kell vetni. Nem arról van szó, hogy hideggé válj – légy pragmatikus.
Amikor boldog vagy, másokat inspirálsz. Gondolj erre: az a természetes számodra, hogy boldog vagy – vagy éppen csak, hogy nagy gyakorlatod van a boldogtalanságban, mert a mai világban nőttél fel.
Forrás: How to be crazy happy in 5 minutes or less, according to a psychologist
Fordította: Kaposi Luca Forrás: valszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is