Telefon

+36 30 620 3023

Hogyan változtass a pénzhez való viszonyodon? -Daria Hanson

Blog

Hogyan változtass a pénzhez való viszonyodon? – Daria Hanson
A szegénységtől a kényelmes, jómódú életvitelig. Hogyan javította fel viszonyát egy nő a pénzhez, amit kaphat?
Teljes életet éltem. Szegénységben születtem a Szovjetunió összeomlásakor, apám órákon át állt sorba élelmiszerjegyért. Keményen dolgoztam, hogy elvégezhessem az egyetemet, majd férjhez mentem, és a férjem ellátott… amíg abba nem hagyta. A válás újra az anyagiakért való küzdelembe sodort, s ez arra kényszerített, hogy megvizsgáljam adottságaimat (vagy azok hiányát) arra vonatkozóan, hogy sikeresen eltartsam magamat. Azokat az elveket használtam fel, amiket most tanítok, s ily módon jólétem minősége és mennyisége évről évre drámai módon növekedett. Ma szép otthonom van, nagylelkűen adakozok tanfolyamokra és képzésekre, évente sokat utazok, és mindezt igazán lazán tudom megtenni. A legfontosabb, ami megváltozott, az a pénzhez való viszonyom, egészen pontosan az arra való hajlandóságom, hogy kapok (befogadok, elfogadok). Izgatottan várom, hogy megosszak a világgal egy forradalmi pénzcsináló-képzést. Messze nem tőkékkel és ingatlanokkal kapcsolatos ötletekről van szó, sokkal inkább a pénzhez való viszonyra összpontosítok, úgyhogy máris belekezdhetsz. Néhány fő tipp:
– Ezentúl ne úgy gondolj a pénzre, mint egy problémára. Amíg azt hiszed, hogy a pénz probléma, az is marad. Határozd el, hogy a pénzhez való viszonyod pozitívabb és élvezetesebb lesz.
– Keresd a kapcsolatod azokkal a dolgokkal, amiket szeretsz. Nézd végig azokat a szállodákat és autókat és bármit, amit eddig kerültél, mert azt gondolod, hogy anyagi kereteidet túlhaladja. Ha bármelyiket látva elmosolyodsz, kérdezd meg magadtól, mi kell ahhoz, hogy megszerezd? Ha megvan annak az érzése, hogy mi kell ahhoz, hogy megszerezd ezeket a dolgokat, valószínűbb, hogy megteszed ahhoz, hogy megkapd őket. Ne ítéld úgy a helyzetet, hogy nem lehetnek a tiéid.
– Tanuld meg, hogyan használd fel a pénzt arra, hogy jobbra fordítsd életedet vagy mások életét. Akár azt szeretnéd, hogy gyermeked jobb iskolába járhasson, hogy szüleidet valahová business class-on repültesd, vagy, hogy egy barátodnak segítsd, akinek szüksége van rá, ennek mind bőkezű szellem az eredménye. Ha saját magad és a körülötted élők jobb életére törekszel, ez segít abban, hogy az ehhez szükséges többlet pénzt vonzzad.
– Képezd ki magadat a pénzzel kapcsolatban. A tőkék, az ingatlanok mind a pénzteremtés lehetőségei. Képezd ki magadat arra vonatkozóan, hogyan teremthetnek ezek több pénzt. Minél többet tudsz, annál könnyebb többet teremteni.
-A pénzt barátként kezeld. Legtöbben utáljuk a pénzt, mert úgy tűnik, minden arról szól, van-e vagy nincs-e elég belőle ahhoz, hogy azt csináljuk, amit akarunk. Ha ezentúl nem ellenségként tekintesz a pénzre, hanem olyan barátként kezded kezelni, aki segíteni tud egy olyan élet és olyan jövő teremtésében, amilyenre vágysz, akkor észreveszed, hogy ez a barát (a pénz) valóban segít. Ahhoz, hogy ezt tedd, az kell, hogy többet ne utasítsd el, és így megengedheted, hogy folyjon feléd. Szeretnél egy olyan bulira menni, ahol mindenki utál téged? Vagy egy olyanra, ahol mindenki szeret és imád? A gazdagok nem ellenségként tekintenek a pénzre… olyan eszköznek tekintik, amelynek segítségével nagyobb jólétre tehetnek szert.
– A bakszámládat csak számjegynek tekintsd. Ne azonosítsd a bankszámládon látható számokat életed értelmével. A számjegyek nem valósak, csak számok egy papíron. Inkább azt kérdezd magadtól, hogyan tudok több pénzt teremteni azokkal a számokkal, amikkel rendelkezek?
– Költs pénzt azért, hogy több pénzt teremts. Ne gondold többé azt, hogy a pénzköltés egyenlő a pénz elvesztésével. Ehelyett tekintsd úgy, hogy azért használod a pénzt, hogy megteremtsd a jövődet. Azáltal, hogy saját magadba fektetsz be pénzt. Én, mielőtt kiadom a pénzt, azt kérdezem tőle, hogy elköltése több pénzt fog-e nekem hozni. Aztán odafigyelek a válaszra. Mindig azt kérem tőle, hogy tízszeresen térjen meg.
„Egyik legszebb munkám: az embereket képessé tenni arra, hogy több pénzt teremtsenek. Módszereket nyújtok nekik arra, hogy megtudják, mi az: túllépni kulturális láthatárukon, szokásaikon, családjukon és hitükön, amire gazdag vagy szegény körülményeik között nevelték őket… túllépni azokon az ítéleteiken, hogy éppen mint tudnak vagy nem tudnak megszerezni…és meghívom őket a pénzzel és az élettel való más viszonyra.” (-én, Daria Hanson;) …
Ha én meg tudtam tenni, te is meg tudod tenni!
Forrás: Tools to change your relationships Money.
Forrás: választhatsz. com

Ismerd meg többi blogomat is