Telefon

+36 30 620 3023

Ítélkezés

Blog

Ítélkezés, választás

,,Addig amíg ítélkezel a választás helyett, semmi sem fog változni.,, Gary Douglas
 
Gyerekkorban megtanultuk, mi a helyes, helytelen, jó – rossz, és aki nem a mások által megszokott sémák szerint viselkedett, azt így vagy úgy, de megítéltük. Életünk természetes része lett, hogy másokkal foglalkoztunk, de közben nem vettük észre, hogy ez nem a saját életük. Szüleinktől mást sem hallottunk: „látod xy jól tanul!” és elhittük, hogy akkor lehetünk sikeresek, ha mi is jól tanulunk. Tudtad, hogy az ítélkezés zsákutca?
Kialakult egy kép önmagunkról, amiben mások nézőpontjai és ítéletei is jócskán benne vannak, ez befolyással volt legtöbbünkre.
 
Mi kellene ahhoz, hogy rájöjj, van saját életed, és ha van saját életed, lehetnek választásaid. A nem választás is választás, tudtad? Ha sodródsz, az is a te választásod. Mit adna az életedhez, ha eldöntenéd mit szeretnél, és választanád?
Hányszor tetted magad rosszá mások ítéleteinek a hatására és kezdted el az önbántalmazást? Hányszor illeszkedtél be mások ítéletei mögé, hogy egy csapat tagja lehess, ezzel feladva magad?
 
Ha az ítéleteknél tartunk, rólad mit mondanak? Igazítod magad mások ítéleteihez, hogy illeszkedj mások rólad alkotott nézőpontjához? Foglalkozol vele? Fogva tart? Észrevetted, hogy ha mások ítéleteivel foglalkozol, akkor sem a saját életed éled? A múltad is megítéled? A múltadból működsz? Észre vetted, hogy ami fogva tart, az gátolja az energia áramlást? Mit teremthetne, ha a mában élné és átjárna az éltető, lehetőségeket teremtő energia? A most gondolatai, érzései határozzák meg a jövőt is. Ha ezt tudod, választod még azt ami visszahúz?
 
Mit adhat az életedhez, ha magaddal foglalkozol? Mi kéne ahhoz, hogy ítélkezés mentes térűr lehess? Milyen életed lehetne, ha nem a megszokott sémákat részesítenéd előnyben, ha nem a jó – rossz, helyes – helytelen berögzült világban léteznél?
Hajlandó vagy elpusztítani és nem teremtetté tenni az eddigi berögzült nézőpontokat, sémákat, ítéleteket? PocPod
 
„Életed célja az, amit annak hiszel. Küldetésedet te szabod ki saját magadnak. Életed pedig az lesz, amivé teszed, és soha, senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted.” /Neale Donald Walsch/
 
A Dalai Láma szerint a szeretet az ítélkezés hiánya.
 
FK.: Én tudom ki vagyok, és nem zavar, hogy kinek látszom 🙂
 
Az alábbi kép az egyik legjobb kép az ítélkezésről! Benned mit hoz fel? PP

Ismerd meg többi blogomat is