Telefon

+36 30 620 3023

Kapcsolatokról lehet őszintén beszélni?

Blog

Mostanában sokat olvasok a kapcsolatokról. Nem keresem a cikkeket, még is rám találnak. Hamarosan jön Brendon Watt és a Kapcsolatok másképp kurzust tart majd. Eszembe jutott erről néhány gondolat, néhány „nézőpont”, amit mostanában hallottam, és eszembe jutott néhány kérdés … néhány mondat ….

Kapcsolatokról lehet őszintén beszélni? 
Ki az aki elviseli az őszinteséget?

Milyen életet szeretnél? Szeretetteli teli vagy magányos? Csak élsz úgy valahol, valakivel magányba burkolózva, vagy választasz másik életet?

Azt olvastam valahol, hogy azok az emberek, akik egyedül élnek, boldogabbak, mint akik párkapcsolatban.

Jobban bele gondolva, és néhány kapcsolatot látva igazat adtam a cikknek, de vajon ez törvény szerű, hogy néhány év után ez bekövetkezzen? Ha nem a másiktól várnád a boldogságot, hanem megadnád magadnak azt amire vágysz? …. talán ha megfelelő formában és módon el tudnánk mondani a másiknak, hogy mit szeretnénk? …. ha több őszinteség és kommunikáció lenne vádaskodások nélkül. 
Persze sok helyen ez már nem helyre hozható, de ezt nem ismerik el, vagy nem ismerik fel, mert ez így kényelmes vagy komfortos. Belegondoltál mit tartogat a komfort zónán túli világ? 
Milyen lehetne, ha nem a birtoklásról szólna egy kapcsolat? … ha szabadság lenne „béklyó” helyett? – ez mit teremtene?

Talán Brendon megválaszolja majd, hogyan lehet másképp!
Mi kéne ahhoz, hogy a kapcsolatok ne végződjenek rosszul, hogy fájdalom nélkül könnyedén teremtsék a párok az életüket? Milyen játszi könnyedség lehetek én és a párkapcsolatom, hogy szeretetteli életet éljek fásultság nélkül? Mi az a választás, amit ha ma választok, boldogabban élem az életem? Mi az ami elidegenedés helyett szeretetet csempészhet a kapcsolataimba? 
Mi kéne ahhoz, hogy a kapcsolatok a Napos oldalról szóljanak? Mit adhat az életemhez, ha egyszerűen csak hagyom magam szeretni és befogadom az Univerzumtól amit ad?

Amikor azt hiszed mindenki hátat fordít, amikor úgy érzed mindenki fontosabb, hogy már nincs mélyebb a pokol bugyrainál, attól minden már csak jobb lehet …. és lám … a remény hal meg utoljára? … amíg reménykedsz, addig jó a „langyos” víz is?

Milyen hazugságokat használunk, hogy benne maradjunk a számunkra nem működő kapcsolatokban? 

Ha felhozott ez a néhány mondat valakiben valamit, nézzen magába … és PocPod PocPod PocPod PodPoc PodPoc PodPoc PodPoc

Az a jó az egészben, hogy mindenki másképp gondolja és a gondolatai szerint teremti a kapcsolatát …

FK

Ismerd meg többi blogomat is