Telefon

+36 30 620 3023

Kérdések használata

Blog

Kérdések használata – Bars –

Előfordulhat, hogy lesznek, akiknek ez nem fog tetszeni. Még mindig sokan próbálják az Accesst ugyanúgy használni, mint minden más módszert, és kérdések álruhájába bújtatott válaszokat kreálni. Egy kis kiegészítés ezekhez…

Gyakran kérdezitek, hogy milyen kérdéseket tegyetek fel egy-egy testi tünet jelentkezésekor, vagy más élethelyzetben. Másfajta kérdéseket érdemes feltenni, ha a füled fáj, mint akkor, amikor mondjuk a hátad?

Nem igazán. Kérdést érdemes feltenni. A valódi kérdésben pedig nincs következtetés. Ha pl. kapásból azt kérdezem egy fülfájásnál, hogy „mit nem akarsz meghallani?”, akkor valójában nem vagyok kérdésben, egyszerűen annak a következtetésnek és állításnak a végére tettem egy kérdőjelet, miszerint „van valami, amit nem akarsz meghallani”.

Tudom, hogy ha még nem régóta olvasgatsz itt, ez egy kicsit kínai, de a valódi kérdés minden válasz elengedését jelenti. Érdemes azzal kezdeni, hogy „Mi ez?”

És hagyni, hogy ez a kérdés nyissa a teret egy picit. Figyelj arra, hogy változik-e valami, ha őszinte nyitottsággal felteszed ezt a kérdést.

Aztán jöhet a többi kérdés, ami eszedbe jut, és ha követed az energiát, és újabb kérdéseket teszel fel, még az is lehetséges, hogy eljutsz oda, hogy az illető nem akar valamit meghallani, és ha „könnyű”, akkor működni is fog ez a kérdés, ám ha eleve eldöntötted, hogy ez a bibi, pedig valójában nem, beszilárdítod a világába és a testébe ezt az ítéletet, és aligha fog változni. Beleültetsz egy okot és igazolást a világába, ahelyett, hogy minél több okot és igazolást kivennél onnan, hogy legyen tere a változásnak.

Azért merem ezt leírni, mert én magam éveket töltöttem azzal, hogy a testi tüneteim mögötti lelki okokat terápiáztam, és egyre rosszabb lett, amíg nem voltam képes egy teljesen más nézőpontból ránézni. Ha valamit meg akarsz változtatni, ami nincs is ott, mennyire leszel sikeres vajon a dologban?

Visszatérve ahhoz, hogy „mit nem akarsz meghallani”? Ha van egy ilyen sejtésed, hogy erről van szó, felteheted a kérdést így is: „Igazság, van-e valami, amit nem akarsz meghallani?” DE: hajlandónak kell lenned mindenféle éberség befogadására. Arra is, hogy nem. Ha nem vagy nyitott mindenre, tényleg mindenre, akkor nem vagy kérdésben, csak kérdőjeles mondatokkal zárod be magadat vagy a másikat egy újabb börtönbe, amit kicsit accessesebbnek tűnik.

És ha a te életedben évek óta nem változik valami, pedig már ezernyi kérdést feltettél, és nem mozdul. Lehet, hogy kérdeztél, de nem voltál kérdésben? Bizony előfordul. Semmi baj. Itt és most félreteheted az összes következtetésedet a dologgal kapcsolatban, és elkezdhetsz valódi kérdéseket feltenni. Sosem késő.

Mi ez? Mit tegyek vele? Meg tudom változtatni? Ha igen, hogyan? Milyen kérdés lehetek, ami megváltoztatja ezt? Mi lehetek, mit tehetek, ami azonnal változást hoz? Hogy lehet még ettől is jobb? Mi egyéb lehetséges? …..
Lejegyezte:  Veronika Békési 

Ismerd meg többi blogomat is