Telefon

+36 30 620 3023

Maja Dienes tollából

Blog

„Nem a tied! Nem a tied! És még egyszer: Nem a tied!

Maja Dienes :

„Nem a tied! Nem a tied! És még egyszer: Nem a tied!

Hetek, mit hetek hónapok óta itt ült rajtam egy szomorúság, ami csak nem akart múlni. És volt csodás igazolásom is arra, hogy miért vagyok szomorú, tökéletes indoklás ebből a valóságból. Már kezdtem unni még azt is, hogy úgy tűnik nem akarok rajta változtatni.

Csak egy kérdést nem tettem fel: Kihez tartozik? – Mert ugye volt egy tökéletes okom arra, hogy miért is lehetek szomorú. És láss csodát olyan könnyedség és öröm jelent meg a világomban, ami ritkaság volt az utóbbi időben. Szinte ugráltam örömömben, hát nem is az enyém!

Szóval, még ha tökéletes igazolásod is van arra, hogy szarul érzed magad, tedd fel a kérdést:

Kihez tartozik? Enyém? Valaki másé? Valami másé?

Lehet hogy egyszerre több dologra is éber vagy. Kinek a valóságára hangolódtál rá? Ki szeretnéd venni a nehézséget valaki más világából? Engedi, hogy hozzájárulás legyél? Hajlandó valami mást választani? Mi van ha nem kell belemásszál mások világába (poklába) és végigjárnod az ő szenvedésüknek az útját?

És az egyik legnagyobb kihívás számomra: Megengedésben lenni azzal, ha másik nem akar mást választani, hanem továbbra is süppedős dagonyázós kakiját választja. A megengedés abszolute az eszközök királynője. Megengedés magunk felé és megengedés a másik felé, hogy azt válassza, amit választ.

„A megengedés a legnagyobb ajándék, amit adhatsz bárkinek, és a legnagyobb ajándék, amit magadnak adhatsz.” – G. D.

Szóval, ha valamin nagyon nem tudsz változtatni, akkor mindenképpen tegyed fel a kérdést: „Kihez tartozik ez?”

Imádom a legalapvetőbb eszközök egyszerűségét és hatékonyságát!

Köszi Gary Douglas és Dain Heer! „

Forrás: Access Majával

Ismerd meg többi blogomat is