Telefon

+36 30 620 3023

Meg tudja változtatni a tudatosság a pénz áramlását az életedben?-2 rész

Blog

Palacskó András fordítása

Hogyan hathat a pénz áramlására az életeben, ha “10 másodperces lépésekben” éled az életed? Észre vetted, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok ki s bolygónkon, a pénzügyek, üzlet és befektetések terén is? Ahogy Gary Douglas, az Access alapítója szokta mondani: “Minden, amit igaznak hittél, arról kiderült, hogy hazugság, vagy beültetett nézőpont!”- vagy más szavakkal, semminek nincs értéke, pláne maradandó értéke, amire alapozhatnád a pénzügyi életedet és döntéseidet.

Ősi igazságokra, vagy kipróbált, “időtálló” bölcsességekre próbáltál támaszkodni a pénzügyi döntéseidben?

Amikor olyan gyorsan változnak a dolgok, mint most, nem lehetséges, hogy az a rugalmasság, hogy 10 másodpercenként dönthetsz sokkal gyümölcsözőbb? Több milliomos lett a harmincas évek nagy gazdasági válságában, mint bármikor máskor a történelemben. Egyértelmű, hogy akik azokban a nehéz időkben pénzt teremtettek, lehetőséget láttak ott, ahol mások korlátokat. Ki az, aki jobban fel van szerelkezve az újdonságra és más lehetőségekre, az, aki előre eldöntötte, hogy mit fog tenni és pályára állt, vagy az , aki hajlandó kérdezni és változtatni a megközelítésen, amikor a változó körülmények azt követelik?

stopwatch1-222x300

A másik előnye a “10 másodperces lépéseknek”, hogy megszabadít a nyomástól, hogy egy “helyes” döntést kell hoznod egész életedre. Douglas szerint a legtöbben egy Gyűrűk Ura döntést szeretnének a pénzügyeikben: “Egy választás mint felett!”

Mivel azt várjuk, hogy a döntés örökre kitartson, nagy nyomást érzünk, hogy az “helyes döntést” hozzuk. A nehézség ezzel az, hogy csak hatalmas mennyiségű ítélkezés alkalmazásával vagyunk képesek helyesnek, vagy helytelennek nyilvánítani valamit. És a legnagyobb korlátozás, amink van, az az ítélkezésünk. A 22-es csapdája, hogy az ítélet, amit arra használunk, hogy a döntés helyessé tegyük, korlátozza az éberségünket a lehetőségekre, ami által megteremthetjük a pénzt, amit szeretnénk.

A 10 másodpercenkénti lépések ajándéka, hogy meghozva a döntést, megfigyeled az éberséget, amit hozott a választás, és választhatsz utána a következő 10 másodpercben. A választás éberséget teremt, a további éberség még több lehetőséghez, köztük olyanhoz is, ami pénz hoz neked.

Óvakodj a Gyűrűk Ura választástól! Ha választasz valamit, zavarónak kezd érződni, vagy nem megfelelőnek számodra valamiért, az lehet, hogy egyszerűen az éberség, ami a választásodból született. Most, hogy több az éberséged, lehet, hogy itt az ideje, hogy gyakorold a 10 másodperces lehetőséget és hozz új választást! Nem szükséges benne maradni az előzőben, ha rádöbbensz, hogy nem a legjobb választás volt számodra.


A négyes számú parancsolat: Élj kérdésben, tökéletesen összepasszol a 10 másodperces lépésekkel. Azáltal, hogy kérdezel, megkapod az információkat, hogy potenciálisan profitáló választásokat hozz. A válaszok, amik döntéseket, ítéleteket, következtetéseket tartalmaznak, mindig megállítják az éberséget és az információt!

Megfigyelted, hogy a legtöbb megközelítés az üzlethez, vállalkozásokhoz és pénzügyi sikerhez formulákra és válaszokra lapoz? Észrevetted, hogy ez nem igazán működik? Hányan hittek a formulákban és megoldásokban, amik a gazdagsághoz és nyugdíjhoz vezetnek, hogy minden, amiben hittek összeomoljon és tönkremenjen?

Amikor semmilyen szabály, amit tanultál, amiben hittél a pénzügyi sikerrel kapcsolatban többé nem működik, nem hangzik-e jobban a kérdésben való élet?

Ki teremt több pénzt, az, aki úgy csinálja, ahogy “mindig is szokták”, vagy az, aki “a dobozon kívül gondolkodik?” Nem lehetséges, hogy a dobozon kívül gondolkodás egyszerűen csak más megfogalmazása a kérdésben élésnek? Minden nagy feltaláló, újító kérdésekkel kezdete, ahelyett, hogy elfogadta volna a status quót : “A dolgok így vannak!”

Néhány kérdés, ami hasznos lehet arra, hogy több pénz áramoljon az életedbe:

Mi egyéb lehetséges itt?
Hogyan változtatható ez a kihívás bevételi forrássá?
Milyen lehetőség van itt, amit még nem ismertem (f)el?
Hogyan lehetne ettől is jobb?
Mik a végtelen lehetőségek a …..ra?
Mi kéne ahhoz, hogy …(a vágyott eredmény) megvalósuljon?
Mi kéne ahhoz, hogy jobban alakuljon, mint az valaha is el tudtam képzelni?

Hátrányosnak tűnő helyzetekben a “Mi a jó ebben, amit még nem vettem észre?” kérdés megváltoztathatja a nézőpontodat úgy, hogy több lehetőség és pénzteremtő potencialitás bukkan fel minden szituációban számodra.

Minden definíció válaszféle és korlátozás. Mindnél kevésbé definiálod a végeredményt, amire vágysz, annál több lehetőség tud felbukkanni. Ha meghatározod, hogy az ideális eredményed, ha egy multinacionális média cég vezetője leszel, mi történne, ha egy sokkal bulisabb, hozzád közelebb álló, több pénzt teremtő lehetőség bukkanna fel? Képes lennél-e egyáltalán látni a lehetőséget, vagy elutasítanád, mert nem pontosan az, amire vágytál?

Csak a bátrak merik használni ezeket a lehetőségeket. Másoknak ez úgy tűnik mint ugrás a semmibe, ejtőernyő nélkül. De kinek van nagyobb esélye, hogy pénzt teremtsen, a bátornak, vagy az óvatosnak, aki nem lép túl azon, amit ismer? Ki vagy valójában? Mered-e alkalmazni ezeket az eszközöket?

(A forrás: http://access-consciousness-blog.com/2012/08/can-consciousness-change-your-cash-flow-pt-ii/ )

Ismerd meg többi blogomat is