Telefon

+36 30 620 3023

Merj másmilyen lenni – 2Bowmans

Blog

Merj másmilyen lenni – 2Bowmans

Ha nem akarsz átlagember lenni, különböznöd kell másoktól. Társadalmunk legnagyobb részének egyik jellemző tulajdonsága az alkalmazkodásra való hajlandóság.
Sokan a középszerűség csapdájába esnek, mert azt hiszik, hogy másoktól különbözni nehéz és kényelmetlen dolog, hát miért ne alkalmazkodjanak a többiekhez.
A legtöbb emberben nagy a vágy arra, hogy beilljenek a többiek közé, és erős az igényük arra, hogy jó pozíciót töltsenek be a csoportban – és azt hiszik, hogy az alkalmazkodással tudják megtartani ezt a jó pozíciójukat. Az alkalmazkodásra való hajlam tehet arról, hogy az emberek a kontextuális realitás erősen befolyásoló hatalmának foglyai maradnak.
„Az alkalmazkodás miatt az emberek gyengék és formálhatóak maradnak, és ez lehetővé teszi számukra, hogy/potenciáljukat mások kezébe helyezzék.”
Ha a világ legnagyobb újítóinak életét tanulmányozod, felfedezheted, hogy újításuk úgy kezdődött, hogy hajlandóak voltak különbözni a többiektől, és soha nem idomultak hozzájuk. Nem történhet újítás az alkalmazkodás terében.
„Másoktól különbözni” azt jelenti, hogy hajlandó vagy túllépni mindazon, amit valaha is valósnak gondoltak. És kulcsfontosságú lépés az a választás, hogy soha nem akarsz alkalmazkodni másokhoz. Kezdd egy választással, egy egyszerű választással, amit tenned kell.
Most van itt az ideje.
Válassz most. „Különbözőnek lenni” választással kezdődik, nem gondolattal vagy elmélettel, hanem tettel. Megvan a hatalmad és a teljes választásod arra, hogy tetszés szerint az legyél. Nem számít, mibe kerül a dolog, elindulsz ezen az úton, akármilyennek is tűnik előtted. Meglátod majd, hogy „különbözőnek lenni” állandó éberséget igényel. Maradj abban a választásban, hogy elereszted a kényelemigényedet, követed azt, amit tudsz, és ösztöneidre hallgatsz. Ehhez némi fegyelemre van szükséged, de bőven megéri, gazdagon meg leszel érte jutalmazva.
Bármibe is kerül, válaszd azt, hogy soha nem alkalmazkodsz ehhez a kontextuális realitáshoz, és akkor nem kell mást tenned, mint várod a pillanat múlását. Ünnepeld magadat, és élvezd a megvalósulást és a csodálatos jutalmakat, amiket ez az új helyzet hoz magával. A valószínűségekből a lehetőségekbe vezetnek téged.
A dolog gyakran meglehetősen kényelmetlenné válhat. Ne állj le azért, mert kényelmetlenül érzed magadat. Csak tudd, hogy tovább kell haladnod. Amikor kényelmetlennek kezded érezni magadat, akkor majdnem azon a ponton vagy, hogy valami nálad sokkal nagyobbá válj. Amikor teljesen kényelmetlenül érzed magadat, akkor a meredély szélén állsz – a valóság generatív peremén.
„Valójában elérhető egy más lehetőség és egy más választás.”
Ha túlhaladtál a kényelmetlen helyen, hirtelen teljesen jól érzed magadat, és minden nagyobb és jobb, mint valaha is volt. Tehát fontos felismerni, hogy másoktól különbözőnek lenni azt jelenti: összeütheted a fejedet másokéval. Ez így rendben van! Ne törődj már azzal, mások mit gondolnak rólad. Ne félj annyira attól, hogy mellé színezel, s emiatt soha nem veszel ceruzát a kezedbe!
Sokkal fontosabb, hogy ne engedd meg magadnak az e valóság határain belüli működést, vagy bármi által való megkötöttséget.
2Bowmanns
Forrás: DARE TO BE DIFFERENT
Fordította: Kaposi Luca valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is