Telefon

+36 30 620 3023

Mi a célod? – Gary Douglas

Blog

Mondták már neked egyszer, hogy életedben kell, hogy legyen egy célod? Hogy megvan annak az oka, amiért itt vagyunk, és hogy meg kell találnod a te célodat? Csak hát jobb, ha ez a cél jó, tökéletes és korrekt?

Gyerekkoromban soha nem „kaptam meg” ezt a felfogást, így magam határoztam meg életcélomat, és ez azt jelentette: legyen pénzem! Családomnak mindig kevés pénze volt, és hűtőnk rendszeresen üresen állt, így úgy határoztam: a legnyilvánvalóbb tennivalóm az, hogy magamnak és mindenkinek, akiről gondoskodtam, pénz kell, s ez lett életcélom.

Csak egy dolgot hiányoltam: hogy az a nézőpont, amelynek alapján működtem, nem a sajátom volt, hanem a körülöttem élő emberek ítéleteit és levont következtetéseit vettem át és nyilvánítottam ki magaméinak. De figyelj: amikor valamit úgy veszünk át, mintha sajátunk volna, és annak alapján próbáljuk életünket teremteni, ez gyakran nem (csaknem soha) működik. Öt hónapon át használtam az „Ez kihez tartozik?”-módszert, minden gondolatomra, érzésemre és érzelmemre alkalmaztam. Ezt követően néhány hónappal később  véglegesen és valóban beismertem, hogy a pénz nem az én problémám, vagy nem az, amit magamnak ki kellett tűznöm. 

A pénz választás. Akárcsak az élet. És számomra sokkal többet jelent, hogy egyre tágítom tudatosságomat, és azt a változást, amelyet a világnak jelenthetek.

Vajon hány ember, hozzám hasonló módon, töltötte ideje nagy részét azzal, hogy a célját kereste, ahelyett, hogy életét teremtette volna? Mi van akkor, ha valami más is lehetséges?

Gary Douglas, az AC megalapítója, ezt mondta: „Az élet célja, hogy az adott pillanatban olyasmit teremts, ami téged és a világot kiterjeszti. Az élet célja, hogy jól csináljuk. Jól akarod csinálni az életet, vagy magadat és a világot akarod kiterjeszteni?”

Itt az ideje, hogy új tudatosságra ébredjünk arra vonatkozóan: mi az pillanatnyilag, ami életünk célja lehet?

Forrás: WHAT IS YOUR PURPOSE?
Fordította: Kaposi Luca (valaszthatsz.com)

Ismerd meg többi blogomat is