Telefon

+36 30 620 3023

Pénz, Ítélkezés ……..

Blog

Dr. Dain Heer

” …. van valami, amit megtanultam barátomtól, Gary Douglas-től (aki az Access Consciousness alapítója), hogy “Nincs olyan, hogy pénzügyi probléma. Csak olyan létezik, hogy mi az, amit hajlandó vagy befogadni és mi az, amit nem.” Ha meg szeretnéd változtatni az anyagi helyzeted, ha vagyont és bőséget szeretnél teremteni, meg kell tanulnod befogadni – MINDENT! A jót, a rosszat és a csúnyát is. Mit jelent a befogadás/elfogadás?
A legtöbben úgy gondoljuk, hogy ahhoz, hogy befogadjunk valamit, magunkévá is kell tennünk azt. De a befogadás NEM ezt jelenti.
Amikor befogadsz valamit, akkor egyszerűen csak átengeded. Nem teszed magadévá. Nem veszed be valósnak és igaznak. Csak átengeded. Hadd magyarázzam meg. Mondjuk, hogy valaki igazán csodál téged. Te tudatában vagy az ő csodálatának. Tudatában vagy ennek az energiának. Átengeded magadon ezt az energiát és nincsenek róla nézőpontjaid. Nem teszed jelentőség telivé. Nem teszed értékessé. Megengeded, hogy hozzájárulás legyen számodra bármilyen módon, ahogyan tud és átengeded.Most mondjuk, valaki azt gondolja, hogy te egy hazug suttyó vagy. Tudatában vagy ennek az energiának. Nem teszed jelentőség telivé. Nem veszed be valósnak és igaznak. Nem hangolódsz rá és nem értesz vele egyet. Nem állsz ellen, és nem reagálsz rá. Csak átengeded, nézőpontok nélkül. Minden energia.
Az egyetlen különbség annak az energiája között, hogy valaki csodál téged, és hogy valaki azt gondolja, hogy egy suttyó vagy, az a te ítéleted arról az energiáról. A csodálat “jónak” tűnik és suttyónak lenni “rossznak” tűnik. Amikor elveszel minden címkét és ítélkezést, az energia csak energia. Megszabadulni az ítélkezéstől. Az egyik dolog, ami a leginkább aláássa az elfogadásunkat és azt, hogy annyi pénzünk legyen, amennyire valójában vágyunk, az az ítélkezésünk . Az ítélkezésünk mindenről: a jóról, a rosszról, a helyesről, a helytelenről.. megöl minket. És megöli a pénz beáramlását. Észrevetted valaha, hogy a helyes, helytelen, jó, rossz nézőpontja a gyerekeknél nem igaz? A gyerekeknek nincs nézőpontjuk arról, hogy valami jó-e vagy rossz. Ők csak választanak valamit. Tíz másodperccel később, pedig választanak valami mást. Ők teljesen természetesen funkcionálnak a választásból és nem az ítélkezésből. Mi is így indultunk. De ahogyan egyre inkább felnőttünk, egyre inkább afelé vittek minket, hogy az ítélkezés egy elvárt dolog a biztonsághoz. Ez valójában nem igaz. De addigra mi már lemásoltuk a szüleinket, felvettük a nézőpontjaikat és beleléptünk az ítélkezésbe. Minden ítélkezésed felépít egy falat körülötted, ami korlátozza a befogadásod. Hajlandó lennél elengedni az ítélkezést? AZ ÖSSZESET! Hajlandó lennél lerombolni a falat? Mi van, ha minden csak egy érdekes nézőpont? Valaki imád téged… érdekes nézőpont. Valaki lefitymál téged, érdekes nézőpont. Érdekes nézőpontként tekinteni a dolgokra, megengedi, hogy az összes ítélkezés csak átáramoljon rajtad. Az elfogadás energiájává és térűrjévé válsz, mint ami gyerekként voltál. És, amikor hajlandó vagy mindent befogadni nézőpontok nélkül, egyre több pénzben, egyre több örömben lesz részed és a dolgok sokkal könnyebbé válnak. Szóval, mit szólsz hozzá? Készen állsz elengedni az ítélkezést? Készen állsz, hogy az életed választásból éld?
Készen állsz, hogy befogadj mindent?”  Ollózva: Marcsikától – Köszönöm!

Ismerd meg többi blogomat is