Telefon

+36 30 620 3023

Pénzként létezni – Gary Douglas

Blog

Pénzként létezni – Gary Douglas

Itt állsz az esőben. Meleg van, minden vizes, és a ruhádat átissza a nedvesség. Cuppog a cipőd, és örömödben táncolsz. Nincs az az érzés, hogy bármitől el lennél választva. Nyitott vagy az esőcseppre, és minden esőcsepp egyszerre hullik rád. Az élet ajándéka tested és lényed minden pórusát és molekuláját átsugározza.

Most változtass minden esőcseppet pénzzé. Hullik körülötted. Csilingelnek és huppannak az érmék, ahogy földet érnek. Papírpénzek lebegnek a levegőben egymás fölött, ahogy lassan lenyugodva földet érnek. A menny nyitva van, és vég nélkül, állandóan hullik a pénz. Van távolság közted és a pénz között? Észreveszel bármiféle különbséget is?

Hajlandó vagy pénznek LENNI?

A befogadás az a képesség, hogy minden jelenlévő információt érzékelsz, bármiféle nézőpont nélkül. Közületek legtöbben képesek létezni és befogadni az esőt, és az egy-séget érezni, s ez bármiféle nézőpont nélkül elérhető. Mi a helyzet a pénzzel? Volt valami különbség a kettő között? Könnyedséget érzel, amikor befogadod, vagy ha pénzt kap, nézőpontjaid vannak ezzel kapcsolatban? Ha a pénz kapásával kapcsolatban nézőpontjaid vannak, hajlandó vagy-e tulajdonképpen az a pénz lenni, amiről azt állítod, hogy kapni szeretnéd? Ahhoz, hogy pénzt kaphass, hajlandónak kell lenned PÉNZnek LENNI. Ha több VAGY, többet is kapsz. Kérdezheted magadtól: Mi az, amit visszautasítok, amit most választhatok, hogy az legyek? A választásod teremti a pénzt és minden mást életedben.

Bolygónkon nem tanítják túl jól azt, hogyan fogadjunk be/el. Tudod, milyen a te befogadásod? Meghatároztad, milyen az a befogadás, ami másnak a nézőpontján alapul? Legtöbb embernek van definíciója a befogadásról de ha meghatározod a befogadást, le is határolod.

Mi van akkor, ha valami teljesen mást kaphatnál? Választanád? Most éppen mi igaz számodra a befogadással kapcsolatban? Kérd azt, amit hajlandó vagy befogadni, ha azt akarod, hogy feltűnjön. Mi lehetsz abból, amit éppen hajlandó vagy befogadni?

Három kérdés ahhoz, hogy pénzzé válj:

1.Mit utasítok vissza, amit most választhatok, hogy az legyek?

2.Mi lehetek, amit éppen hajlandó vagyok befogadni?

3.Milyen pénz lehetek ahhoz, hogy könnyedén változtassak a valóságon?

Gyakran megrekesztjük magunkat azzal, ami nem akarunk lenni. Például ha az a nézőpontod, hogy mutatványos vagy (olyan valaki, aki hazudik, vagy rászed másokat, hogy azok adjanak neki pénzt), miközben igyekszel nem az lenni, ez mit teremt? Mi van akkor, ha hajlandó vagy mutatványos lenni? Ez több választást jelentene számodra, vagy kevesebbet? Legtöbben számos nézőponttal rendelkeztek arra vonatkozólag, hogy mi nem akartok lenni. A jó hír: bármi nem akarsz lenni, azt nem kapod. Mi mindent utasítottál vissza, hogy az legyél, ami több pénz lehetőségét teremtené életedben?

A pénz célja a valóság megváltoztatása. Közületek hányan nem voltak hajlandóak az a pénz lenni, ami megváltoztatná a valóságot? Kinek a valóságát tudom ma megváltoztatni azzal a pénzzel, ami éppen vagyok? Minél több vagy hajlandó lenni és minél többet befogadni, annál inkább válsz azzá, ami mindent megváltoztat.

Forrás: BEING Money
Fordította: KaposiLuca valaszthatsz.com

Ismerd meg többi blogomat is