Telefon

+36 30 620 3023

Tudatos kapcsolatot tartasz fenn a testeddel? – Katherine McIntosh

Blog

Bars®, Facelift®, Body® tanfolyamok időpont egyeztetéssel: +363064203023

„Tudatos kapcsolatot tartasz fenn a testeddel?

Hát ott voltam, az éjszaka közepén gyomor-összehúzó fájdalomra ébredve. Próbáltam nyugtatni a görcsöket, enyhíteni a hányingert, kialudni az éjszakai izzadós-hidegrázós élményeket…

Azután olyan erővel ütközött nekem, mint egy gyorsvonat…. és kiűzött az ágyamból.

Kétségbeesetten vonszoltam magam végig a folyosón egy levegő kapkodós kábulatban, és még épp időben érkeztem a wc-re.

Hogyan történhetett ez!?

Éppen csak túlvoltam 3 lenyűgöző, élet-megváltoztató, lélek-emelő, szív-dobogtató nap eltöltésén, visszatérve a varázslatba, az élésbe, és a csodákba, ami én vagyok. Több száz (ha nem több ezer) tudatalatti mintát tisztítottam, amiket az utam ezen szakaszában csak egyszerűen el kellett már engednem.

Sajnos, nem volt kontrollom afölött, hogy HOGYAN fogom ezeket elengedni.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a negatív dolgok csak úgy „megtörténnek” velük, de ami valójában történik, hogy a legtöbben megkövetelnek maguknak egy nagyszerűbb életet, egy jobb jövőt, több lehetőséget és minőségibb létezést, azután bármi, ami ezzel a jövővel nem egyezik, a felszínre fog jönni, hogy elengedhessük. Szóval, amit úgy érzünk, hogy sok rossz dolog, valójában támogatás az univerzumtól, hogy KITISZTÍTSD mindezeket.

Szóval, amikor feljön a kaki, általában azért van, mert növekszel, kiterjedsz, teremtesz. Nem új kaki jön fel, nem rossz a karmád, vagy az élet összeesküdött ellened.

Egyszerűen: Ébredezel. Éberebbé válsz, tudatosabbá, jobb irányítójává a jövődnek, és végre éber vagy az összes kakira, ami eddig is végig ott volt, de már nem rejtőzködik, és így nyilvánvalóvá válik számodra.

Természetemnél fogva elég pozitív személyiség vagyok. Az életet bőséggel teli varázslatos játszótérnek látom. Lenyűgöző emberekkel veszem körbe magam, véletlenszerűen ajándékokat kapok, hihetetlen üzletem, mentoraim, tanítóim, barátaim, családom, szeretteim vannak. Mindenféle helyekről kapom az inspirációt, és mindig jó dolgok történnek körülöttem.

Ez véletlen?

Nem, varázslatos érzékelést alakítottam ki az univerzummal, és mindig mindenben a lehetőséget látom…

De életem elmúlt évében hoztam olyan választásokat, megéltem olyan tapasztalásokat, amik megkeményítették a szívemet, elhomályosították a fényemet és küzdöttem. Olyan dolgok, amik korábban könnyűek voltak, most lehúzónak érződtek és elkezdtem kételkedni magamban.

Azt gondoltam, talán kapuzárási pánikom van.

Szóval, miután az egyik legnagyobb elme-lélek szintű változást és test-ébresztést idéző 3-napos workshopomat facilitáltam, nagyon ÉLŐnek éreztem magam.

Visszatért a varázslat és az életemben mindennek ismerős BIZSERGÉSE volt…

Üzlet, barátságok, kapcsolatok, test, egészség…

Mígnem a sötét éjszaka közepén a wc-n ülve kötöttem ki, pár órával a workshop vége után, miközben egy kukát szorongattam párhuzamosan magam előtt, és órákig jött ki a cucc mindkét oldalon.

A tisztulás kellős közepén volt egy bevillanásom egy pillanatnyi döntésemről, amit 23 évesen hoztam…

Az Andok legmélyén, Ecuador kellős közepén, egy fatörzsön ülve, amit egy rakás kő támasztott meg, döngölt földdel a talpam alatt, hanyagul összehordott téglafalak közt, egy nagyon vékony műanyag tető alatt. Ez a kis, barna bőrű, csillogó szemű 8 éves fiú a nagy boci szemeivel átadott nekem egy tányér levest, az első beavatását ünneplendő.

És abban a percben tudtam, hogy ha igent mondok, annak súlyos következményei lesznek az emésztésemre nézve… a leves se tiszta, se biztonságos nem volt számomra, de ha nemet mondok, tudtam, hogy sértő és durva húzásnak veszik majd.

Szóval lenyeltem a büszkeségem és meghoztam a választást, hogy nem okozok csalódást ennek a kisfiúnak és a családjának.

Akkor ez tűnt a tiszteletteljes választásnak, de így visszatekintve, az a választás formálta azt, ahogyan működöm a világban…

Nem akartam másoknak csalódást okozni.

25 évesen úgy álltam oltár elé, hogy tudtam, nem kellene…

De nem akartam csalódást okozni a családomnak…

Még rosszabb, nem akartam bevallani, hogy rossz választást hoztam.

Igent mondtam dolgokra, hogy mások jól érezzék magukat, ahelyett, hogy az álmaimra mondtam volna igent.

Vannak az életemnek nagy pillanatai, ahol nem akartam csalódást okozni másoknak. Nagy hatásaik voltak az életemre és olyan következményei, amikre addig nem jöttem rá, mígnem a porcelán isteneket öleltem az éjszaka közepén egy energetikai tisztító hétvége után, ahol a tudatalatti rejtett gondolataimat, érzéseimet és érzelmeimet tisztítottam, amik eddig mérgezték a létezésemet.

Azután leesett…

Az az egy választás, amikor nem akartam csalódást okozni másoknak, azt jelentette, hogy hajlandó voltam csalódást okozni önmagamnak és szegényes választásokat hozni az életemben önmagam ellen, annak fényében, hogy másoknak ne okozzak csalódást.

És ez a tudatalatti minta bosszúszomjasan tört ki belőlem akkor.

A lényeg, hogy a tested nem csak valami, amivel meg kell birkóznod, el kell viselned. Ő a leghosszabb távú kapcsolatod. Garantáltan veled lesz a halálod pillanatáig. Ő az, aki mindegy, hogy bánsz vele, soha nem fog elhagyni.

Szóval, ha szeretnél mélyebb kapcsolatot a testeddel, ami nem csak a túlélésről szól, hanem okot ad a virágzásodra, van néhány dolog, amik azonnal fejleszteni tudják a kapcsolatodat vele és talán kinyitják az ajtót a tartós változásra is, nem csak a testeddel, hanem az egész életeddel.

  1. Hagyd abba, hogy megítéled. Az ítélet csak egy választás. Minden ítéleted kivesz az éberségedből. Szóval, amíg fenntartod az ítéleteidet, nem férhetsz hozzá az igazi ragyogásodhoz. Szóval hagyd abba. A pillanatában az ítélkezésnek ne merülj bele, ne beszélj róla, ne próbáld kitalálni, hogyan szabadulj meg tőle, csak HAGYD ABBA és aztán gondolj valamire, amiért igazán hálas lehetsz. Nem kell tettetned a hálát, hisz mit is tett érted a tested? Erős, bicikliztél vele, felvitt egy hegyre, túléltél vele egy traumát, gondoskodott rólad, mikor a legnagyobb szükséged volt rá? Minél több időt töltesz azoknak a dolgoknak a megtalálásával a testeddel kapcsolatban, amikért igazán hálás lehetsz, annál több mindent fog ez megváltoztatni az életedben és éberebbé válsz majd mindenre az életedben.
  2. Találj módszereket, hogy elcsendesítsd az elméd. Amikor lecsendesíted a zajt, lehalkítod a csacsogást, sokkal könnyebb információt befogadni a testedtől, meghallgathatod őt és képessé válhatsz azonosítani mindazokat a módokat, ahogyan beszél hozzád, ahogyan visszajelzéseket küld neked. Vegyél néhány mély levegőt, tedd a kezed a testedre, tölts néhány percet csak azzal, hogy lélegzel. Ez segíteni fog a 3. Lépésben.
  3. Ha nem tudod megállítani a gondolatot, akkor a gondolat nem a tiéd. Az agyad csacsogásának, a negatív monológoknak nagy része nem a tied. Szóval, ha ismétlődő mintájában találod magad a pusztító gondolatoknak, esetleg szánj egy pillanatot arra, hogy megnézd, meg tudod-e állítani? Ha nem és újra és újra visszatér, felismerve, hogy nem a tiéd és kialakítva a szokást, hogy elcsípd, ez elkezd majd megerősíteni téged és észreveszed majd a különbséget a téged megerősítő és a téged pusztító gondolatok közt. (A legtöbb embernél ez van, amikor az étel, a súlyuk körüli megszállottságban vannak, különösen, ha nem tudják megállítani magukat a túlevésben és zabálásban. Úgy érzik, átvették fölöttük az irányítást abban a pillanatban.) Ha valaki, aki küzdött már a súlyával, az étellel, bizonytalansággal és önbecsülés problémákkal hirtelen éberré válik arra, hogy ezek a pusztító gondolatok nem az övéi, ez elkezdi átalakítani az erőtlenség-érzetüket valamivé, amivel már tudnak mit kezdeni.
  4. Tegyél fel kapcsolatteremtő kérdéseket. A kérdések kinyitják az ajtót a lehetőségekre. Amikor felteszel egy kérdést, légy kíváncsi. Pl. ahelyett, hogy csak azt kérdeznéd, mit egyek?megkérdezheted a testedtől: Milyen ételektől lenne ma több energiád? Milyen ételektől éreznéd, hogy élsz? Milyen ruháktól éreznéd, hogy bőségben vagy? Ezek kapcsolatteremtő kérdések, amik meginvitálnak téged és a testedet, hogy társ-teremtsetek egy olyan kapcsolatot, ami egyszerűen csak megváltoztathatja az életedet. A kapcsolatok fontosak, és a testeddel való kapcsolatod valóban meg tudja változtatni az életed alakulását.
  5. Figyelj és hallgasd meg a tested válaszait. Amint felteszel egy kérdést, rajtad áll, hogy befogadd az információt. A tested nem szavakkal fog neked válaszolni, hanem érzetekkel, libabőrrel, zsigeri érzésekkel, hidegrázással, talán a szív környékén megjelenő könnyedség érzettel, ásítással vagy könnyezéssel fog kommunikálni. Figyelj, mert a test MINDIG kommunikál. Pont úgy, ahogy odafigyelsz a partneredre és a szükségleteire, amikor elkezdesz mélyebb kapcsolatot fejleszteni a testeddel, észre fogod venni mindazokat a módokat, ahogyan mindig is próbálta felhívni a figyelmed, ahogy hozzájárulás próbált neked lenni, ahogy próbált jeleket mutatni neked a jövődhöz.

Nincs jó és nincs rossz módja annak, ahogyan ezt csinálhatod. Ez a te életed. A te tested. A te jövőd. Senki sem ismeri nálad jobban a testedet. Szóval kezdj el kíváncsivá válni, ébreszd fel azokat az érzékeket, és fedezd fel azokat a lenyűgöző módokat, ahogyan ezt a csodálatos kapcsolatot fenntarthatod a testeddel.”

Írta: Katherine McIntosh

Fordította: Róka Beáta

Forrás: https://www.elephantjournal.com/…/are-you-cultivating…/

Ismerd meg többi blogomat is