Telefon

+36 30 620 3023

Meg tudja változtatni a tudatosság a pénz áramlását az életedben?-1 rész

Blog

Palacskó András fordítása

Hogy bemutassam a legegyszerűbb szintjét a tízparancsolat alkalmazásának, lefordítottam egy cikket, ami erről szól bemutató jelleggel.
( forrás: http://access-consciousness-blog.com/2012/08/can-consciousness-change-your-cash-flow/ )
Az Access Consciousnesst úgy írhatjuk le, mint eszközök és eljárások gyújteményét, ami képes megváltoztatni mindent az életedben, ami nem működik. De alkalmas-e ez a pénzügyek megváltoztatására is, ilyen gazdasági környezetben?

Tömören: igen! Az Alpító Gary Douglas 10 vezérfonalat talált ki, amiket a királyság kulcsainak nevezett. Viccből tízparancsolatnak nevezte el. Ezt minden kihívásra alkalmazni lehet, még a pénzügyekre is.

Dióhéjban, itt a lista. Ez a cikk az első azoknak a sorában, ami egy kicsit mélyebben elmagyarázza, hogyan használható ez a pénzügyi helyzetedre.

1. Választaná-e ezt egy végtelen lény?
2. Minden csak egy érdekes nézőpont kérdése
3. Élj 10-másodperces lépésekben (Válassz 10 másodpercenként!)
4. Élj  kérdésben! (nem mint a válasz)
5. Nincs forma, nincs struktúra, nincs jelentősége semminek
6. Nincs bírálat, nincs megkülönböztetés, nincs kritika
7. Nincs semmilyen drog ( pl: tökéletesség mánia, idealizmus a tudatosság rovására)
8. Nincs verseny
9. Ne hallgass, mesélj, vagy vegyél be történeteket!
10. Nincs kizárás

Dam-Disaster-300x240

Kezdjük az elsővel a “parancsolatok” közül!

Gondolj a pénzügyi kihívásokra, amik vannak az életedben. Választaná-e ezt egy végtelen lény? Tudnál-e egyetlen olyan pénzügyi problémát is mondani, amikor a válasz igen lenne? Természetesen nem!
Tehát, ha egy végtelen lény ezt nem választaná, akkor te miért?
Ha eléggé bátor vagy hozzá, hogy őszinte legyél önmagadhoz, akkor belátnád, hogy az egyetlen ok, ami miatt bármilyen dilemmát választanál, akár pénzügyit is, ahogy Douglas mondaná az, hogy “Szereted az életedet katasztrófának teremteni!” Az egyik fő ok arra, hogy az emberek szeretik ezt, mert szeretnek áldozatok lenni. Az áldozatokat mindig szegény szánalomra méltónak látjuk, de valójában ők a legerősebbek a helyzetben, mindenkit kontrollálva az igényeikkel és nyomorukkal. A tehetetlenségükkel követelik, hogy a többiek a segítségükre siessenek! Milyen gyakran tetted ezt a pénzügyeiddel? Ha feladod, hogy a megmentésre vársz a legutóbbi katasztrófából, és elismered, hogy minden, ami felbukkan az életedben: a jó, a rossz és a csúf, minden a te teremtésed, akkor mit tudnál teremteni az életedben és a pénzügyeidben?

A második parancsolat: “Minden csak egy érdekes nézőpont!” Mennyire gyorsak vagyunk abban, hogy felosszunk mindent az életünkben jóra és rosszra, helyesre, helytelenre, pozitívra, negatívra? Azért, hogy ezt megtehessük, fix nézőpontokra van szükségünk, ami által megítélhetjük, hogy mi a jó, a rossz, a helyes, a helytelen.
Jó, ha van pénzünk, rossz, ha vannak számláink, pozitív, ha hó végén van még pénzünk, negatív, ha a pénzünk végén még vannak hónapok, helyes, ha kifizeted a számláidat, és helytelen másokat kihasználni, hogy ezt megtehessük. Ezek csak példák azokra a nézőpontokra, amik hatással vannak a pénzáramlásunkra.
Amikor alkalmazni kezded a “minden csak egy érdekes nézőpont” parancsolatot, akkor a megszilárdultság feloldódik ezekből a nézőpontokból. Többé már nem helyes, helytelen, jó és rossz, hanem csak érdekes nézőpontok, amiket 10 másodpercig tartasz fent. Amikor ezt meglátod, akkor megváltoztathatod ezeket a következő 10 másodpercben.
Milyen lenne, ha nem lenne többé nézőpontod a pénzről? Abszolúte semmi nézőpont- el tudnád képzelni? Mennyire lenne más az életed? Többé nem kéne nagyot nyelni egy váratlan autójavíttatásnál, többet nem hinnél abban, hogy boldog lennél, ha egyenesbe jönnél, nem érdekelne, hogy te tartozol a NAVnak, vagy a NAV neked! Mennyire lenne ez más valóság? Az egyik Access Consciousness Facilitátor azt jelezte vissza, hogy a pénzzel kapcsolatos nézőpont-nélküliség jobban megváltoztatta a pénzügyeit, mint bármi más előtte.
Ami igaz minden nézőpontról, hogy az teremti a valóságodat, és nem fordítva, ahogy Dr Dain Heer tömören megfogalmazta. Pár nézőpont feltarthatja a gazdasági előrelépéseket, amiket szeretnél, például “Keményen kell dolgozni érte, nem a fákon nő! Spórolj a nyugdíjra, majd akkor azt tehetsz, amit akarsz!”
Ezek könnyűnek érződnek, vagy összeszorul a gyomrod és nehéznek érzed? Ez az Access Consciousness egy másik eszköze: ha valami nehéz neked, akkor hazugság számodra, ha könnyű, akkor igaz. Hajlandó lennél megfontolni, hogy az “igazságok”, amiket a szüleidtől tanultál a pénzről, az előbb felsoroltak, és még egy csomó másik, nem igazságok, csak nézőpontok, amiket megváltoztathatsz?
Komoly esély van rá, hogy ezen gondolatok egyike sem volt a tiéd, amikor megérkeztél a Földbolygóra, de begyűjtötted a szüleidtől őket, mert szeretted őket és azóta is ezekkel élsz. Nem a legzseniálisabb választásod!
Ahelyett, hogy ragaszkodnál az ősi, és hibás nézőpontokhoz, hajlandó lennél-e adoptálni néhány új éberséget? Tudtad, hogy több milliomos lett a “nagy gazdasági válság” alatt, mint bármikor máskor a történelemben? Mi lenne, ha napjaink válsága tele lenne valójában lehetőségekkel?
Neked nem kell válságban lenni, csak mert mindenki más ebben hisz!
Van egy másik Access Consciousness eszköz, ami nem tartozik a tízparancsolat közé, de nagyon hasznos ilyen időszakban: “Kihez tartozik?” Az az eszköz arra a megfigyelésre alapul, hogy sokkal pszichikusabbak vagyunk, mint azt beismerjük. Ahogy felszedjük a “rossz rezgéseket”, amikor belépünk egy üres szobába, ahol tíz perce még veszekedtek, bár ezt nem hallottuk, felszedünk minden mást is, például a pénzről alkotott hiedelmeket, amit mindenki gondol körülöttünk.

Hogy meglásd, melyik tartozik a hiedelmek közül hozzád (ha egyáltalán valamelyik is), egyszerűen kérdezd meg: “Kihez tartozik?” Ha könnyebbé válik a testedben és a teredben (még ha ez csak nanomásodpercekig tart), akkor a pénzügyi nyomor és küzdelem, amiről gondolkodtál, nem a tiéd! És, milyen meglepetés: ha nem a tiéd, akkor nem is tudod megjavítani! Nem a tiéd, hogy megjavítsd! Annyit kell tenned, hogy kérd meg a gondolatot, hogy “menj vissza a feladóhoz!”, aki egyedül hivatott, hogy megváltoztassa!

Ismerd meg többi blogomat is